Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: «Μεταξύ τραγωδίας και οπερέτας όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ»-«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» ανέφερε για την Εκκλησία

Αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ είναι κάτι μεταξύ τραγωδίας και οπερέτας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας πως οι εισβολείς δεν ήξεραν τι ήθελαν.

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα των ΗΠΑ υπογράμμισε πως μια πολιτική ετών ακραίου λαϊκισμού θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. 

Παράλληλα, σημείωσε πως μια μεγάλη μερίδα πολιτών έκανε την ανασφάλεια, οργή και οδηγήθηκε σε ακραίες θεωρίες, ενώ είπε ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να παλεύεις καθημερινά.

Ειδικότερα, εκτίμησε πως οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αντιληφθεί ότι δεν πάει άλλο και θα γυρίσουν στις αρχές του κόμματος επί Λίνκολν.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τέτοια φαινόμενα να συμβούν και στην Ελλάδα. 

Τέλος, τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να περιμένει ότι οι ΗΠΑ θα λύσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν. 

Ελληνοτουρκικά

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου με την Άγκυρα στο πλαίσιο των θεμάτων που έχει θέσει η Αθήνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στις διερευνητικές επαφές καθώς έχει με το μέρος της το διεθνές δίκαιο ενώ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συνυποσχετικό ώστε να πάμε στη Χάγη.

 Ανασχηματισμός

Για τον ανασχηματισμό είπε πως είναι μια νέα αρχή λέγοντας ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα ενώ απέρριψε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

 Εμβολιασμός

Αναφορικά με την πανδημία και την περίοδο του εμβολιασμού η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως είναι μείζον θέμα αν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό έως το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή ωστόσο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει την τρίχα τριχιά ενώ είπε πως οι ισχυρισμοί της ξεφεύγουν από το λογικό πλαίσιο.

 Εκκλησία 

Η κ. Μπακογιάννη δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για το μείζον που δημιουργήθηκε με την Εκκλησία και την λειτουργία των ναών τα Θεοφάνεια, σημειώνοντας πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

 Ζήτησε ατομική ευθύνη από όλους ενώ είπε πως δεν μπορούσε να διανοηθεί ΜΑΤ έξω από τις εκκλησίες.

 Κατέληξε λέγοντας ότι συμπεριφορές μικρής μειονότητας είναι αυτές που πληρώνει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ