Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική αντιπολίτευση καταθέτει ξεχωριστή πρόταση – Συνάντηση Τσίπρα και 53+

Ξεχωριστό κείμενο για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σήμερα η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ε.Τσακαλώτο, Π.Σκουρλέτη, Δ.Παπαδημούλη, Δ.Βίτσα, Έφη Καλαμαρά (μέλη του “Αριστερού Δικτύου”) προκειμένου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθεί για τις προθέσεις των συντρόφων του.

Στην συνάντηση αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι το κείμενο των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι καλοδεχούμενο επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες θα συμβάλει στον προγραμματικό διάλογο και τόνισε ότι αναμένει ανάλογες παρεμβάσεις και από τις άλλες πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «53+» μαζί με τις υπογραφές των Ν.Βούτση, Π.Σκουρλέτη, Ν.Φίλη, Δ.Βίτσα, Δ.Παπαδημούλη και Κ.Πουλάκη θα καταθέσουν την δική τους πρόταση σε ότι αφορά το προγραμματικό κείμενο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην συνάντηση των δύο πλευρών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην διαδικασία αναβίωσης των ρευμάτων μέσα στο κόμμα και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη η οποία μπορεί να συμβάλει στον διάλογο που γίνεται μέσα στο κόμμα κόντρα στην λογική των κλειστών ομάδων.

Όπως έλεγαν ακόμα στελέχη των 53+ στο κείμενο η εσωκομματική αντιπολίτευση λέει ναι στη διεύρυνση και στις συμμαχίες υπό όρους, συμπληρώνοντας, ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα.

Πρόσθεταν δε ότι το κείμενο αυτό κινείται προς την ενωτική κατεύθυνση και δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει νέες αντιπαραθέσεις και προβλήματα στον εσωτερικό του κόμματος στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε τόνιζαν οι ίδιοι άνθρωποι πρόθεση τους δεν είναι να αμφισβητήσουν την ηγεσία του κόμματος αλλά να κάνουν σαφής προτάσεις για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές αλλάζοντας χαρακτηριστικά στην πολιτική και στην αντιπολίτευση που ασκεί. Ακόμα τα στελέχη που έχουν συντάξει το κείμενο ζητούν να ολοκληρωθεί γρήγορα το πρόγραμμα ενώ και υπερασπίζονται την ανάγκη συλλογικών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ