Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι θα πει ο Τσίπρας στη Σακελλαροπούλου – Κριτική στην κυβέρνηση για Θεοφάνια και πανδημία

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει μαζί της τα θέματα της πανδημίας και της δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συζητήσει να την κ. Σακελλαροπούου το θέμα των σχολείων, τα όσα συνέβησαν στον εορτασμό των Θεοφανείων καθώς και το ζήτημα των εμβολίων. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τα εγκληματικά λάθη και το απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας» σχολίαζαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στις χθεσινές δηλώσεις των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων, αλλά και μελών της Επιτροπής (Σαρρηγιάννης, Τούντας, Δερμιτζάκης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα, μετά τα μηνύματα εφησυχασμού που έστειλε η κυβέρνηση με τα ρεβεγιόν στις γιορτές και τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια.

Σε ότι αφορά μάλιστα τον εορτασμό των Θεοφανείων λένε ότι ο πρωθυπουργός «έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος από την Εκκλησία -επανέλαβε δηλαδή το ίδιο πράγμα που έκανε του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, – επαναλαμβάνοντας έτσι τα ίδια εγκληματικά λάθη που οδήγησαν σε περισσότερους από 4.500 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι σήμερα».

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρονται και στο άνοιγμα των σχολείων σχολιάζοντας «το μπάχαλο που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών». «Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους» ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση συνεχίζει να γράφει τις εισηγήσεις της Επιτροπής στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση χωρίς ενίσχυση και όλοι βλέπουν το παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέση στην σημερινή συζήτηση και το θέμα της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικάνικη εταιρεία Palantir Technologies «για την δυνητική εν κρυπτώ διάθεση ευαίσθητων προσωπικών». Σημειώνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει ερώτηση στην Βουλή ρωτώντας για τη συνεργασία της Palantir Technologies με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «καθώς αποκαλύπτονται οι σχέσεις της αμερικανικής εταιρίας με σκάνδαλα όπως αυτό της Cambridge Analytica, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Ντ. Τραμπ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ