Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η «κλειστή» κυβερνητική ομάδα που παρακολουθεί τον εμβολιασμό

Μια κλειστή ομάδα κυβερνητικών και κορυφαίων υπηρεσιακών στελεχών, η οποία συνεδριάζει σε ημερήσια βάση κάθε απόγευμα μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πολιτών για τα δεδομένα της πανδημίας, αποτελεί την ομάδα κρούσης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του σχεδίιου «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Πρόκειται επί της ουσίας για τα πρόσωπα που έχουν υπ’ ευθύνη τους την παρακολούθηση και τον συντονισμό του συνόλου των σχετικών δράσεων, από τις συζητήσεις με τοπν ευρωπαϊκό παράγοντα όσον αφορά τον αριθμό των εμβολίων και τον χρόνο που θα φθάσουν στη χώρα μας, μέχρι τις διαδικασίες αποθήκευσής τους ανα την ελληνική περιφέρεια και την προώθησή τους στον πληθυσμό. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη (το υπουργείο του οποίου έχει επιφορτιστεί με τον μηχανισμό ειδοποίησης και προσέλευσης των πολιτών στα κέντρα εμβολιασμού), τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, με φόντο την ανάμειξη του στρατού στην ασφαλή μεταφορά των ποσοστήτων των εμβολίων που περνούν τα ελληνικά σύνορα.

Στην άτυπη αυτή κυβερνητική επιτροπή παίρνουν ακόμη μέρος οι γενικού γραμματείς Συντονισμού και Δημόσιας Υγείας, Θανάσης Κοντογεώργης και Παναγιώτης Πρεζεράκος αντίστοιχα, ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία» Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καθώς και ο εν Ελλάδι επικεφαλής του συμβουλευτικού τμήματος της PwC, Κυριάκος Ανδρέου, (που παρουσιάζει τα αοπαραίτητα στατιστικά στοιχεία ώστε να κατευθυνθούν αποτελεσματικότερα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες), ο οποίος εκτός των άλλων έχει άμεση εμπλοκή και στο έργο της επιτροπής Πισσαρίδη. Αναλόγως βεβαίως με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, η σύνθεση αυτή θα διευρύνεται είτε με την παρουσία κι άλλων υπουργών και υφυπουργών, καθώς και κυβερνητικών αξιωματούχων που θα έχουν ρόλο στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, την γενικότερη εποπτεία της λειτουργίας αυτής της ομάδας έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος πέραν των συντονιστικών του αρμοδιοτήτων, είναι εκείνος, ο οποίος δίνει θεσμικό υπόβαθρτο και περίβλημα σε κάθε παράμετρου, του κρίσιμου και πολύπλοκου αυτού εγχειρήματος. Ο ίδιος ενημερώνει ανα πάσα ώρα και στιγμή τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει φυσιθκά και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται και τις ενέργειες που δρομολογούνται. Εξάλλου, όποτε κριθεί απαραίτητο στις συνεδριάσεις αυτές θα παρευρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδιαιτέρως στις περιστάσεις εκείνες που θεωρούνται κομβικές στον μακρύ δρόμνο για την επίτευξη της ανοσίας του πληθυσμού. Μάλιστα, όπως έχουν γράψει τα «Π», το Μαξίμου επεξεργάζεται ήδη πρόγραμμα επισκέψεων του πρωθυπουργού σε κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να υπογραμμίσει ο ίδιος την ανάγκη εμβολιασμού των Ελλήνων.

Στο ζήτημα αυτό ο κ. Μητσοτάκη δίνει ιδιαίτερη σημασία, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του την ημέρα του δικού του εμβολιασμού. «Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας».

Παράλληλα, όπως συνέβη και το πρωί της Παρασκευής, θα παρεμβαίνει ο ίδιος -αναλάμβάνοντας και την συνεπακόλουθη πολιτική ευθύνη- για να διορθώνει κακώς κείμενα στην πορεία αυτής της πρωτόγνωρης και δαιδαλώδους διαδικασίας. Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκε φρένο στον εμβολιασμό πολιτικών προσώπων και παραγόντων υγεινομικών υπηρεσιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ, καθώς και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν στελεχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ