Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Στην Ελλάδα κάνουμε σχεδόν 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα – Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 45.000

Τα σχολεία δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, εκείνο που έχει μεγάλη αξία είναι να διασφαλίσουμε την ψυχική υγεία των παιδιών που

διαταράσσεται όταν αποξενώνονται από το σχολικό περιβάλλον δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Για το θέμα των εμβολιασμών είπε πως όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι θα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της κεντρικής διανομής της ΕΕ

Επανέλαβε πως κάθε μέλος της ΕΕ λαμβάνει αριθμό εμβολίων κατά αναλογία του πληθυσμού και πως δεν υπάρχει δυνατότητα για ένα κράτος μέλος να προμηθεύεται εκτός πλαισίου της ΕΕ

Είπε επίσης πως κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να πάρει περισσότερα εμβόλια από αυτά που δικαιούται.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει αριθμό που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμούς ώστε να υπάρξει ανοσία ενώ τόνισε πως είναι σε πλήρη ανάπτυξη 24 εκατομμύρια δόσεις που αναλογούν σε 12 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Αναφορικά με το αίτημα να πάρουν τα κράτη μέλη τις πατέντες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, είπε πως οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν τα δικαιώματα των εμβολίων. Είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει μια χώρα να έχει σημαντικές υποδομές και ίσως στην Ελλάδα να μην υπάρ5χει η δυνατότητα αυτή. Δεν απέκλεισε ωστόσο κάτι τέτοιο να συζητηθεί στο μέλλον.

Ανέφερε πως στη χώρα μας έχει εμβολιαστεί το 0,5 του πληθυσμού ποσοστό διπλάσιο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Τόνισε πως στη χώρα πλησιάζουμε τους 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε πως έχουν γίνει περισσότεροι από 45.000 εμβολιασμοί και στόχος είναι 30.000 εμβολιασμοί εντός του Φεβρουαρίου.

Σημείωσε πω στο σύστημα έχουν μπει περισσότερα από 50 νοσοκομεία

Σε ότι αφορά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα είπε πως δεν υπάρχει καμία αντίθεση με τον πρωθυπουργό τον οποίο όπως είπε  ενημερώνει καθημερινά για την εξέλιξή της πανδημίας.

Αναφορικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, είπε πως η άγκυρα θα πρέπει να απευθύνει πρόσκληση.

Είπε πως για να ξεκινήσουν θα πρέπει να ΜΗΝ υπάρχει ίχνος τουρκικής επιθετικότητας προς τη χώρα μας και η συζήτηση θα γίνει μόνο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ