Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελλάδα-Τουρκία: Ξεκινούν οι διερευνητικές στις 25 Ιανουαρίου

«Δώστε μας ημερομηνία και δώστε τη επισήμως και εμείς είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών». Αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Αθήνα στην Άγκυρα, εν μέσω των παρελκυστικών τακτικών του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η πρόσκληση λοιπόν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών ήρθε και η ημερομηνία ορίστηκε: Σε δύο εβδομάδες ακριβώς, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.

Την ημέρα εκείνη, η κυβερνητική διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον πρέσβη ε.τ. Παύλο Αποστολίδη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει επί ενός και μόνο αντικειμένου, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Εμείς προσδοκούμε και ελπίζουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική σχέση με την Τουρκία. Θα είναι προς όφελος της Τουρκίας, θα είναι προς όφελος της Ελλάδος, θα είναι προς όφελος της Ευρώπης εάν η Τουρκία αλλάξει πολιτική και πιστεύω πραγματικά ότι το 2021 μπορεί να είναι ένα καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις από ότι ήταν το 2020», δήλωσε νωρίτερα από τη Λισαβόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα μήνυμα και προς τη διεθνή κοινότητα ότι η χώρα μας προσέρχεται με καλή πίστη και γόνιμη διάθεση στο διάλογο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της τήρησης των συμφωνηθέντων σε επίπεδο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παρουσίαση δηλαδή τον Μάρτιο προς έγκριση στη Σύνοδο Κορυφής από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ λίστας με μέτρα και κυρώσεις που μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ