Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στα Παραπολιτικά 90,1: Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο

Την επιστημονική του άποψη ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο κατέθεσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

«Το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο», δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ.  Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

 Ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε ότι «θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός των δασκάλων».

Παράλληλα τόνισε πως «η μάσκα είναι ο αερισμός των αιθουσών είναι σημαντικά για την προστασία από τον κοροναϊό».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Κωνσταντόπουλο στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, ο παιδιάτρος σημείωσε: «Κανενας δεν αμφιβάλει ότι το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο. Τον τελευταίο καιρό πολλά παιδιά ηλικίας 13 με 18 ετών προσήλθαν με κατάθλιψη, με φοβίες περί θανάτου, με τάσεις αυτοκτονίας άρα τα προβλήματα είναι τεράστια μακριά από το σχολείο».

«Θα γίνονται τα τεστ στους δασκάλους αλλά δεν είναι αρκετό, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός ένα μήνα πριν, να είναι βέβαιο ότι οι δάσκαλοι δεν θα αρρωστήσουν αν το ιικό φορτίο αυξηθεί και έχουμε προβλήματα. Από την άλλη πλευρά αν αυξηθεί η γρίπη, οι ίωσεις και λοιπά τότε κάθε δυο μέρες ο δάσκαλός με το βήχα, με την καταρροή θα πρέπει να κάνει τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μάσκα και ο αερισμός είναι τα δύο βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξουν τα σχολεία», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Από τις αρχές Φεβρουαρίου που ξεκίνησε αυτή η ιστορία μέχρι τώρα στο νοσοκομείο των Παίδων που είναι ειδική μονάδα για τον κοροναϊό έχουν νοσηλευτεί συνολικά 120 παιδιά και έχουμε χάσει μόνο ένα παιδί από πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ