Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές εναντίον της κυβέρνησης για τα εμβόλια

Για δραματική καθυστέρηση στο θέμα της αγοράς των εμβολίων κατηγορούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση λέγοντας ότι άλλες χώρες της Ε.Ε. όπως η Γερμανία και η Κύπρος έχουν πάρει σχετικές πρωτοβουλίες απ την στιγμή που η Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα αυτό λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει ώστε η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες». «Εάν δεν προχωρήσει αυτό-πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- η χώρα πρέπει να αναζητήσει και άλλες λύσεις στην κατεύθυνση διμερών συμφωνιών» . Πρόσθεσε δε ότι «πρώτιστο μέλημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας με οποιοδήποτε μέσο».

Στην Κουμουνδούρου αναφέρονται ακόμα στο δημοσίευμα του περιοδικό Politico σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα λάβει 1,8 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, ενώ σύμφωνα με την κοινοτική κατανομή θα μπορούσε να λάβει επιπλέον 2 εκατ. δόσεις.

«Η ανοσία στην χώρα μας δεν θα φτάσει ποτέ έτσι όπως κινείται η κυβέρνηση έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας την δήλωση της Αθηνάς Λινού ότι πολύ δύσκολα μέσα στο 2021 θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών προκειμένου να υπάρξει ανοσία..»

Αναφερόμενοι ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι στα στοιχεία που αφορούν την πανδημία και τα οποία είδαν πρόσφατα το φως τη δημοσιότητας λένε ότι «η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη και για τις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας –από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 4.601 συνανθρώπους μας- αλλά και για την τεράστια ύφεση στην οικονομία»

«Οι πολίτες δεν αγοράζουν πια το αφήγημα της ατομικής ευθύνης» ,σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νάσο Ηλιόπουλος ο οποίος τόνισε ακόμα ότι «όπως αναφέρθηκε στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τις τελευταίες 15 μέρες έχουν αυξηθεί κατά 25% οι νοσηλευόμενοι με COVID-19 στην Αττική και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μεταφέρει υγειονομικούς από την Αττική στη Μακεδονία, γιατί αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη συνταγογραφεί τα τεστ και να μη λαμβάνει μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στο άνοιγμα των σχολείων ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση . Με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο, τότε που έκλεισαν «προληπτικά» όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύουν εδώ και μήνες.
Για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες, δεδομένου ότι δεν έχουν παρθεί μια σειρά από μέτρα που θα διασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και το ενδεχόμενο αυτά να μην οδηγηθούν άμεσα στο κλείσιμο.

Για εμάς, στην παρούσα συγκυρία, το άνοιγμα το σχολείων είναι πολιτικά ανεύθυνο, μιας που η κυβέρνηση ιεραρχεί την «επικοινωνία» πάνω από τις ζωές μας, επιστημονικά αστήριχτο, μιας που η επιστημονική κοινότητα κρατά στο σύνολό της πολλές επιφυλάξεις ακόμα και για την ημερομηνία του ανοίγματος, και εγκληματικό για το σύνολο μικρών και μεγάλων ανθρώπων που συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δομές.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ