Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ύμνοι ΟΑΣΕ για Βορίδη: Είσαι πολιτικός με κεφαλαίο Π – Οι Έλληνες βρίσκονται σε εξαιρετικά χέρια

Με τις θερμότερες των ευχών
υποδέχτηκαν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ρομπέρτο Μοντέλα στον Βορίδη με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, χαιρετίζει, εκ μέρους όλων των μελών του ΟΑΣΕ, τη συγκεκριμένη εξέλιξη επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε εξαιρετικά χέρια.

«Οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι και οι κυβερνήσεις χρειάζονται αυτό που προσωπικά αποκαλώ πολιτικούς με κεφαλαίο Π σε κρίσιμες θέσεις. Εσείς, αγαπητέ Μάκη, είστε ένας από αυτούς τους πολιτικούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μοντέλα στην επιστολή του.

Παράλληλα, εξαίρει την παρακαταθήκη που άφησε ο Βορίδης στον ΟΑΣΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπογραμμίζοντας την ικανότητα, την αφοσίωση, τις ξεκάθαρες ιδέες και την εφαρμογή τους ως μέρος αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος υπουργός Εσωτερικών έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής όπως επίσης και Πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για τη μετανάστευση της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κόλπους του Οργανισμού.
«Να είστε βέβαιοι ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι η οικογένειά σας και να σας στηρίζει» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μοντέλα.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ αποτελεί τον κοινοβουλευτικό βραχίονα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Απαρτίζεται από 323 μέλη που προέρχονται από τα εθνικά κοινοβούλια των 57 κρατών – μελών του, τα οποία καλύπτουν μία ευρεία γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το Βανκούβερ έως το Βλαδιβοστόκ. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ιδρύθηκε με τη Διάσκεψη των Παρισίων το 1990 με σκοπό την προαγωγή του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και την υποστήριξη των στόχων του ΟΑΣΕ, ήτοι την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας για την έγκαιρη αντιμετώπιση και αποτροπή των συγκρούσεων, τη διαχείριση κρίσεων, την ανασυγκρότηση μετά το πέρας των συγκρούσεων.

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός ως προς την αντιμετώπιση των ποικίλων σύγχρονων προκλήσεων για την ασφάλεια και σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο των δράσεων της έχει αναπτύξει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για την ενίσχυση της δημοκρατίας και την αποστολή παρατηρητών σε εκλογές. Η Συνέλευση συνέρχεται σε τακτική σύνοδο δύο φορές ετησίως (Φεβρουάριο και Ιούλιο) και υποστηρίζεται από Γραμματεία, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Κοπεγχάγη. Σημαντικό μέρος των εργασιών της Συνέλευσης επιτελείται από τις τρεις Γενικές Επιτροπές: α) Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, β) Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, γ) Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η Ελλάδα μετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση από το έτος ιδρύσεώς της και εκπροσωπείται στις εργασίες με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έξι τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ Υπουργέ κ. Βορίδη, αγαπημένε μου Μάκη,

Σου στέλνω με την παρούσα επιστολή εξ ονόματος όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και εμού του ιδίου προσωπικά τα θερμότερα συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σου ως Υπουργός Εσωτερικών.

Οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι και οι κυβερνήσεις χρειάζονται αυτό που προσωπικά αποκαλώ «πολιτικούς με κεφαλαίο Π» σε κρίσιμες θέσεις.

Αυτοί οι πολιτικοί είναι εκείνοι που καταφέρνουν να συνδυάσουν την ικανότητα και την εμπειρία τους με μια βαθιά αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, και μπορούν να εργαστούν προς όφελος των πολιτών τους με αφοσίωση, πάθος και στρατηγική προοπτική.

Εσύ, αγαπητέ Μάκη, είσαι ένας από αυτούς τους πολιτικούς. Και αυτή είναι επίσης η παρακαταθήκη σου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη: Ικανότητα, αφοσίωση, ξεκάθαρες ιδέες για το τι χρειάζεται και δράση. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες είναι σε εξαιρετικά χέρια.

Να είσαι βέβαιος ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι η οικογένειά σου και να σε στηρίζει. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά αυτοπροσώπως, αλλά στο μεταξύ σου εύχομαι το καλύτερο για αυτή τη νέα και σημαντική προσπάθεια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ