Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που… ετοιμάζονται για κάλπες

Ιδιαιτέρως αυξημένες είναι οι πιθανότητες των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών που παρέμειναν στην κυβέρνηση για την διεκδίκηση μιας έδρας στη Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Βλέπετε, πέραν της προβολής που εξασφαλίζουν, η απόφαση του Μαξίμου να τους διατηρήσει στην εξίσωση της άσκησης της εξουσίας, καταδεικνύει αν μη τι άλλο και μια συγκεκριμένη διάθεση του στενού πρωθυπουργικού συστήματος έναντι των πεπραγμένων τους. Σε αντίθεση βεβαίως με όσους είδα την πόρτα της εξόδου.

Ουδείς, ωστόσο θα πρέπει να δέσει σκοινί κορδόνι αυτή την παράμετρο, καθώς η συμμετοχή ή μη ορισμένων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και κυρίως οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπουν στη μάχη θα κριθεί το τελευταίο διάστημα πριν από τις κάλπες. Και μέχρι τότε πολλοί μπορούν να… βγουν και να… μπουν που λέει κι ο Αντώνης ο Ρέμος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκείνοι που κερδίζουν πόντους είναι η υφυπουργός Τουρισμού (μετακόμισε από το Παιδείας) Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ενδιαφέρεται για τη μονοεδρική της Ευρυτανίας, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, που παρέμεινε στο χαρτοφυλάκιό της και ακούγεται έντονα για την Α’ Πειραιά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που πολιτεύεται στην Αρκαδία (αλλά πληροφορίες τον θέλουν να ψάχνει και εναλλακτικές), ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος ακούγεται τόσο για τον βόρειο, όσο και το νότιο τομέα των Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας,

ο οποίος παίζει για την ανατολική Αττική και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, που σύμφωνα με συνομιλητές του θα μπορούσε να πολιτευθεί είτε στη Δυτική Αττική, είτε στην Α’ Αθήνας.

Την εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (αν και υπάρχουν κάποιοι που τον προορίζουν για τον Νότιο Τομέα) και Κυριάκος Πιερρακάκης αντίστοιχα, καθώς και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Ταραντίλης. Το ίδιο ισχύει και για τον υφυπουργό Πολιτισμού Νίκο Γιατρωμανωλάκη, ο οποίος άλλωστε είχε πολιτευθεί στην Α’ Αθήνας με το Ποτάμι, καταγράφοντας αξιοσημείωτη παρουσία. Όσο για τον Νίκο Χαρδαλιά θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητά του στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπεττρίτης έχει βάλει από καιρό πλώρη για την Α’ Πειραιά.

Οι υπόλοιποι εξωκοινοβουλευτικοί δεν έχουν δείξει διαθέσεις εμπλοκής στον πολιτικό στίβο, ενώ βεβαίως οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν και σοβαρά ερείσματα στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, προκειμένου να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Κρατήστε πάντως ότι η έκπληξη μπορεί να έρθει από την πλευρά της έτερης υφυπουργού Εργασίας, Μαρίας Συρεγγέλα, η οικογένειας της οποίας δραστηριοποιείται χρόνια στους κόλπους της «γαλάζιας» βάσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ