Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η καθαίρεση Λοβέρδου επιταχύνει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Η παρεξήγηση και οι εκλογές ηγεσίας

Η καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου
από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και μήνες η Φώφη Γεννηματά δεν του λέει ούτε καλημέρα!

Αφορμή ένα διφορούμενο τουίτ που είχε κάνει ο κ. Λοβέρδος όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για τη θέση της γ.γ του ΟΟΣΑ. Αιτία η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θεώρησαν ότι αυτή ήταν μια πολύ ufnair κίνηση από πλευράς του, καθώς λένε ότι τόσο η Φώφη όσο και ο μηχανισμός του Κινήματος Αλλαγής τον είχε στηρίξει με όλους τους τρόπους στην υπόθεση της Novartis, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος.
Κάποιοι ερμήνευσαν την κίνηση Γεννηματά ως κλείσιμο του ματιού στον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος

είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός εκφραστής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ αλλά και «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου.

Η ερμηνεία αυτή είναι μάλλον λανθασμένη αν λάβει κανείς υπόψη τα αλλεπάλληλα «όχι» της κυρίας Γεννηματά στις συχνές προσκλήσεις που της απευθύνει ο κύριος Τσίπρας. Και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό. Η βούληση των ψηφοφόρων του κόμματος, που με συντριπτικά ποσοστά απορρίπτουν οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση της Γεννηματά έχω την αίσθηση πως έγινε με όρους αδυναμίας και όχι ηγεμονίας. Είναι προφανές ότι αισθάνεται πως όσο δεν εισπράττει κάτι ιδιαίτερο το Κίνημα Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις, τόσο θα δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησής της. Οι ψίθυροι θα φουντώνουν και θα μετατρέπονται σε φωνές. Όποιος συνομιλεί με τους βουλευτές του κόμματος το αντιλαμβάνεται αμέσως.

Εκ των πραγμάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει τους δυο τελευταίους μήνες και πολύ περισσότερο με τη δήλωσή του πως θα είναι υποψήφιος λειτούργησε ως επιταχυντής των εξελίξεων.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει μετά και τη σημερινή σημαντική εξέλιξη, είναι (το) πότε θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Τον Νοέμβριο, όπως προβλέπεται από το καταστατικό ή νωρίτερα, όπως ολοένα και περισσότερο συζητείται;

Η απάντηση εν πολλοίς θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας. Αντιστοίχως, όπως λέγεται, η απόφαση της Φώφης για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφια θα κριθεί από την πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις τους προσεχείς μήνες.

Σε αυτή την πολιτική βάση είναι προφανές στους παροικούντες την κεντροαριστερή Ιερουσαλήμ όπως όλοι οι (δυνάμει) υποψήφιοι μπαίνουν σε διάταξη μάχης και οργανώνονται για την εσωκομματική μάχη, που, ούτως ή άλλως, θα είναι μέσα στο 2021.

Εκτός; Εκτός και αν τους προλάβει όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πρόωρες εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ