Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης σε Φον ντερ Λάιεν για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανάγκη να διευθετηθεί πριν το καλοκαίρι – Αυτό είναι προσχέδιο που προτείνει

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διασφάλιση του μαζικού εμβολιασμού των Ευρωπαίων πολιτών, μειώνοντας τον δείκτη των κρουσμάτων και θέτοντας τη βάση για επιστροφή σε μια κάποια οικονομική και κοινωνική κανονικότητα το 2021», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

«Υπ’ αυτό το πρίσμα, η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των Κρατών – Μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας», διευκρινίζει ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του επισυνάπτει ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά.

«Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα», δηλώνει επιπρόσθετα.

Την είδηση για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού είχε μεταφέρει νωρίτερα το Politico τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην πρόταση για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19».

Δείτε εδώ την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνικά

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ