Νίκος Παπαθανάσης: Κρίσιμη ημέρα αποφάσεων η Παρασκευή για το άνοιγμα της αγοράς

Share:

Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφασιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού, αν και υπάρχει σχετική πρόταση, τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

 Έχει προταθεί, ωστόσο, το click away, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης, ως τρόπος έναρξης της αγοράς, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από το click away, σημείωσε,  εξετάζεται και το click in shop, δηλαδή η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού εντός χώρου. Και οι δύο τρόποι, ωστόσο, θα πραγματοποιούνται αυστηρώς με ραντεβού, διευκρίνισε ο υπουργός. 

 «Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά», υπογράμμισε.

 Για τον λόγο αυτό, η τελική απόφαση βρίσκεται στην κρίση της επιτροπής των ειδικών. Εκείνη κρατά το μοντέλο και εξετάζει την κινητικότητα σε κάθε τομέα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σημαντική ημέρα θεωρείται η Παρασκευή, εφόσον  συνεδριάζει η επιτροπή, όπου εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, κατατίθενται και συζητούνται προτάσεις για την πανδημία και τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.

 Η τελική απόφαση, όμως, λαμβάνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώνεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας,  Ν. Χαρδαλιά, εξήγησε ο υπουργός.

Previous Article

Τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών της ΝΔ με τον Νότη Μηταράκη για το μεταναστευτικό

Next Article

Ταραντίλης: Ο Τσίπρας βλέπει παντού αποτυχίες – Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει τη μάχη

Σχετικά Άρθρα