Πλακιωτάκης: Στα Ιμια το Λιμενικό υπερασπίστηκε τους Ελληνες ψαράδες και τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα

Share:

Τη θέση ότι το Λιμενικό Σώμα υπερασπίστηκε τους ψαράδες και τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας κλήθηκε να αναφερθεί στο πρόσφατο περιστατικό όταν ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά και προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

«Στα Ίμια, εκεί το λιμενικό σώμα αντέδρασε με αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμενο και τους ψαράδες μας και τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε αποδείξει στο πεδίο ότι υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν επιτρέψαμε σε κανένα να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. «Δυστυχώς ο Τούρκος πρόεδρος έχει μετατρέψει την Τουρκία σε κράτος πειρατή, όπου έχουμε συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», κατέληξε.

Previous Article

Ανατροπές από Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη: Αλλάζει το όριο φοίτησης, η βάση εισαγωγής και έρχονται χίλιοι αστυνομικοί στα ΑΕΙ

Next Article

Ζωή Ράπτη στα Παραπολιτικά 90,1: Η πίεση από το lockdown οδήγησε αρκετούς σε χρήση ουσιών

Σχετικά Άρθρα