Τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών της ΝΔ με τον Νότη Μηταράκη για το μεταναστευτικό

Share:
Προσκεκλημένος στην εβδομαδιαία τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ
, ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενημέρωσε ενδελεχώς τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, κάνοντας ανασκόπηση της κατάστασης τη χρονιά που πέρασε και αναλύοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στο Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην ασφάλεια των συνόρων καθώς και στο ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που αποτελεί πάγιο αίτημα της ελληνικής πολιτείας. Επίσης συζητήθηκαν ο αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου αλλά και η ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συμφωνία με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου πλαισίου ώστε να διευκολύνονται οι χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, οι οποίες επωμίζονται όλο το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη της, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, υπεύθυνη της ευρωομάδας της ΝΔ για θέματα μετανάστευσης και εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Πρόταση Κανονισμού για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσεως και ανωτέρας βίας στο μεταναστευτικό, ενημέρωσε με τη σειρά της τον υπουργό για την πορεία των συζητήσεων στον τομέα αυτό και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου για την προώθηση των ελληνικών θέσεων. Η κ. Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σημασία του συγκεκριμένου Κανονισμού για την στήριξη των κρατών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και υφίστανται δυσανάλογη μεταναστευτική πίεση, όπως η Ελλάδα.

Previous Article

Κατρίνης: «Αναδιάταξη δυνάμεων» η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για Λοβέρδο

Next Article

Νίκος Παπαθανάσης: Κρίσιμη ημέρα αποφάσεων η Παρασκευή για το άνοιγμα της αγοράς

Σχετικά Άρθρα