Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για το click away

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο ωστόσο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για το click away», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως το υπουργείο έχει έτοιμους τους κανόνες και το σχέδιο ώστε να δοθεί ανάσα στην αγορά.

Σημείωσε, τέλος,  πως το άνοιγμα δεν είναι στο 100%. Τόνισε όμως πως εάν εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες θα αφαιρεθούν εισαγωγές από τις ΜΕΘ και ακόμα και αν έχει κρούσματα αλλά όχι βαριά μπορείς να πας σε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην αγορά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Ο κ. Πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως. Πράγματι η πρόθεση της κυβερνήσεως είναι αυτή. Θα πρέπει αυτή η πρόθεση να τεκμηριωθεί με διάφορα στοιχεία στην Επιτροπή, να γίνει η κουβέντα με τους ειδικούς, να πεισθούν οι ειδικοί για να πάρουμε το πράσινο φως. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε φτιάξει με μεγάλη επιμέλεια κανόνες και σύστημα που θα παράσχουν ανάσα στην αγορά με υγειονομική ασφάλεια. Να υπενθυμίσω ότι το click away που τόσο λοιδορήθηκε στην αρχή βλέπετε τώρα τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις να επανέλθει. Άρα με μέθοδο και σύστημα θα πάμε εκεί που πρέπει».

«Επειδή έχει ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση «οικονομία ή υγεία» δεν είμαι τόσο οπαδός αυτής της διάκρισης. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι λέγαμε να ανοίξουμε, χωρίς κανόνες, και είχαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας δηλαδή εν μέσω τρίτου κύματος θα πήγαινε καλά η οικονομία και ανοιχτοί να ήμασταν; Όχι. Δεν μπορείς να παρακάμψεις το κομμάτι της δημόσιας υγείας όταν μιλάς για την οικονομία, είναι προαπαιτούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο εκείνο που θα δουλέψουμε χωρίς να ρισκάρουμε ή εν πάση περιπτώσει να ρισκάρουμε λίγο την επέλαση ενός νέου κύματος πανδημίας στην Ελλάδα. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αν κατορθώσεις, και αυτός είναι ο στόχος, να εμβολιάσεις κατά προτεραιότητα τους ευάλωτους και άρα να αφαιρέσεις τις εισαγωγές στις ΜΕΘ μπορεί να έχεις κρούσμα αλλά όχι βαριά. Αν έχεις κρούσματα όχι βαριά τότε το εθνικό σύστημα υγείας έχει ανάσες και άρα εσύ μπορείς να πας σε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην αγορά. Για αυτό πάμε πρώτα με τους ευάλωτους γιατί έτσι σώζουμε ανθρώπινες ζωές και βοηθάμε το άνοιγμα της αγοράς», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφερόμενος στη δήλωση Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Όσοι νομίζουν ότι αυτό το ξέσπασμα του κ. Πολάκη ήταν τυχαίο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο κ.Πολάκης είναι σε ένα συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι και από προηγούμενες αναρτήσεις του στο facebook είναι προφανές ότι του έχει ανατεθεί ο ρόλος από τον κ. Τσίπρα να πελεκήσει τον κ. Τσακαλώτο. Όταν λες ότι χάσαμε γιατί κάναμε αυτό που κάναμε στη μεσαία τάξη αυτομάτως η σκέψη του κάθε ένα είναι ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών που έκανε αυτό που έκανε στη μεσαία τάξη. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Τσακαλώτος άρα στην ουσία ο Πολάκης είπε ότι χάσαμε λόγω του Τσακαλώτου. Αυτό είπε απλώς το είπε με το γλαφυρό «Πολάκιο τρόπο». Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον η εσωκομματική περίοδος στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τη χθεσινή κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis, σημείωσε: «Πιστεύω ότι εξήγησα με πολύ δομημένο τρόπο στον ανακριτή ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός πολύ συγκεκριμένο. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι για μένα η υπόθεση της σκευωρίας Novartis δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τη δική μου ταλαιπωρία και το γεγονός ότι επί τρία χρόνια παραμένω σε προκαταρκτική έρευνα, κάτι που έχει ξεπεράσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ προκαταρκτικής δικαστικής έρευνας, ο κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό γιατί αν μια προκαταρκτική έρευνα κρατάει για κάποιον πάνω από τρία χρόνια τότε αν προσθέσεις την κύρια ανάκριση και τη δίκη τότε θα έπρεπε το σύνολο να φτάσει τα 20 χρόνια».

«Άρα είναι προφανές ότι εδώ έχω υποστεί μια αδικία. Πάω όμως στην πραγματική ουσία αυτού που ζήσαμε, γιατί πρέπει να φτάσουμε στο ειδικό δικαστήριο και γιατί πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που οργάνωσαν, σκέφτηκαν και εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία στην πραγματικότητα απείλησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτό κάνανε και νομίζω ότι τα εξήγησα με πολύ συγκεκριμένο ρόλο χθες εκεί που έπρεπε και νομίζω ότι η κατάθεσή μου θα παίξει ρόλο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ