Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην αντεπίθεση η ομάδα «Παππά» – Πληροφορίες για επιστολή στον Τσίπρα από την «Ενωτική Κίνηση»

Η απόσχιση ενός σημαντικού τμήματος στελεχών από την περίφημη «Ενωτική Κινηση Μελών» του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την δημιουργία ενός νέου ρεύματος ιδεών με το ακρωνύμιο ΡΕΝΕ οδηγεί τους ηγήτορες της, δηλαδή τους Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη κ.α, στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Τόσο για την αναδιοργάνωση της «επίμαχης» Προεδρικής τάσης και όσο και για την προάσπιση της πολιτικής της φιλοσοφίας αναφορικά με το σχέδιο διευρυνσης του κόμματος προς την κεντροαριστερά, δίχως «συμβιβασμούς» και «υποχωρήσεις» απέναντι στους οπαδούς της «ιδεολογικής» καθαρότητας και τους “εμμονικούς” της πολιτικής περιχαράκωσης της Κουμουνδούρου στα όρια ενός φορέα διαμαρτυρίας.

Και επειδή ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο πατέρας του Στέλιος, όπως και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρώτου Π. Σκούτας, που έστησαν την «Ενωτική Κίνηση», δεν είναι τύποι που κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια», ώστε να τους παίζουν «αποσχιστικά παιχνίδια» οι Κοτσακάδες και οι Σκορίνηδες, ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους και δια της «θεσμικής» οδού και όχι με το να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με τον Παύλο Πολάκη, είτε με τη Ζανέτ Τσίπρα ειτε με τον Ν. Καρανίκα και άλλους «πασοκογενείς». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «κοινοβουλευτικός βραχίονας» της Ενωτικής Κίνησης, δηλαδή της πάλαι ποτέ πανίσχυρης ομάδας του Ν. Παππά, βρίσκεται σε φάση αντεπίθεσης και αναδιοργάνωσης, ώστε να μη φανεί πως η «αποσχιστική» ΡΕΝΕ πήρε το πλεονέκτημα των πρωτοβουλιών στην εσωκομματική σκακιέρα.

Ο Ν. Παππάς φέρεται να έχει συζητήσει τις τελευταίες ημέρες με πολλά στελέχη της «Ενωτικής Κίνησης ή Κινηση Μελών» προκειμένου να υπάρξει και από την δική τους πλευρά μια σημαντική παρέμβαση. Στο κόλπο των σχετικών συνεννοήσεων ειναι και αρκετοί βουλευτές, όπως οι Σπίρτζης, Πολάκης, Γ. Μπουρνούς, αλλά και η Γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη.

Υπάρχει δε η πληροφορία πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν «υποστηρικτική» επιστολή προς τον Α. Τσίπρα, ζητώντας του να προχωρήσει μπροστά και να μην υποκύψει σε «συμβιβασμούς» ή σε «εκβιασμούς» από τις εμμονικές αντιλήψεις που έχουν ορισμένοι σύντροφοί τους αναφορικά με το μέλλον της «παράταξης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ