Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξαδάκτυλος στα Παραπολιτικά 90,1: Οι εμβολιασμοί γίνονται με σχετικά αργούς ρυθμούς διότι δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων

«Πρέπει αναγκαστικά να γίνουν επιλογές σε ποιες δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουμε και σε ποιες όχι διότι όλες θα έχουν κάποια επιβάρυνση στην κίνηση του ιού», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου.

«Προφανώς υπάρχει προβληματισμός διότι αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ότι βρεθήκαμε όταν άρχιζε το απαγορευτικό πριν από 70 ημέρες, ακόμα οι αριθμοί είναι δυσάρεστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυσάρεστο να χάνουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι την ημέρα, είναι πολύ δυσάρεστο να έχουμε πάνω από 300 διασωληνωμένους, έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και μια ελαφρώς αυξητική τάση σε κάποιες περιοχές της χώρας στους νοσηλευόμενους, όπως επίσης οι 750 ή οι 850 άνθρωποι που ανιχνεύονται θετικοί την ημέρα είναι μεγάλος αριθμός και σε μια εποχή η οποία είναι δυσοίωνη για τις λοιμώξεις στην καρδιά του χειμώνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ο φόβος απότομης κορύφωσης των κρουσμάτων του ιού, απάντησε: «Βεβαίως δεν υπάρχει ούτε ίχνος, ούτε υποψία υπερβολής για όλα αυτά που ακούτε. Είχαμε προειδοποίηση, ειδικά για την Ευρώπη, από τον ΠΟΥ για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα με έναν μεταλλαγμένο ιό από έναν Οργανισμό που δεν είναι ούτε ιδιαιτέρως ταχύς ούτε ιδιαιτέρως αυστηρός στις συστάσεις του».

«Και πρέπει να πούμε ότι αυτές οι προειδοποιήσεις αξιοποιούνται όταν δεν έχει έρθει το πρόβλημα, αν έρθει το πρόβλημα και περιμένουμε να το δούμε όλοι μπροστά μας θα είναι πάρα πολύ αργά για να αξιοποιηθούν αυτές οι προειδοποιήσεις. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει υποψία υπερβολής σε αυτά που ακούτε και εύχομαι ολόψυχα να μη διαπιστωθεί στην πράξη», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από τις 25 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απάντησε: «Είναι πολύ μακριά η 25η Ιανουαρίου, αυτή τη στιγμή θα πρέπει την Παρασκευή να δούμε αν επιτρέπεται να κάνουμε το επόμενο βήμα. Δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να κάνουμε δύο βήματα, μου φαίνεται απίθανο αν όμως θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα αυτή τη στιγμή το βήμα πρέπει να είναι η στήριξη του εισοδήματος των οικογενειών, η στήριξη του εισοδήματος της μεσαίας τάξης που λειτουργεί στην ελεύθερη αγορά. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που είχαν προτεραιότητα στο άνοιγμα της Ανοίξεως».

Για τους εμβολιασμούς, ανέφερε: «Οι εμβολιασμοί αυτή τη στιγμή γίνονται με σχετικά αργούς ρυθμούς διότι δεν υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες εμβολίων, δεν έχουμε μέχρι στιγμής σημαντικά προβλήματα από αυτά που θα έκαναν κάποιον να αμφιβάλλει για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού. Υπάρχουν προβλήματα στους εμβολιασμούς των γιατρών που δεν εργάζονται στις κρατικές δομές και θέλω να πιστεύω ότι θα λυθούν άμεσα, και θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσο περισσότερους εμβολιασμός μπορούμε εφόσον υπάρχει επάρκεια εμβολίων στο μέλλον».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ