Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η σπέκουλα για τη Novartis, τα μηνύματα Μητσοτάκη για Σαμαρά και Άδωνι και η διαφορά με τους Τσιπροκαμμένους

 Τίτλους τέλους στην σπέκουλα ορισμένων που από το καλοκαίρι του 2019 και μετά -οπότε η Νέα Δημοκρατία ανάλαβε την διακυβέρνηση της χώρας- ανακάλυπταν… επικοινωνιακές αποστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά και σ’ ένα δεύτερο επίπεδο από τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis (προκειμένου δήθεν να μην εμπλέξει το πρώτο διάστημα της πρωθυπουργίας του με το σκοτεινό παρελθόν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) έβαλε ο ίδιος στην χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός διέψευσε γι’ ακόμη μια φορά κατηγορηματικά όσους εντός κι εκτός του κυβερνώντος κόμματος έκαναν λόγο περί στρατηγικής απόφασης μην παίρνει θέση για το συγκεκριμένο μέτωπο.

Ταυτόχρονα αποδόμησε πλήρως την ρητορική της Κουμουνδούρου και των φιλοσυριζαϊκών ΜΜΕ, καθώς βασιζόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης, αλλά και με φόντο το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφέρθηκε προσεκτικά μεν εμφατικά δε στις διεργασίες που οδήγησαν στην στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Η παράμετρος των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί σε αυτό το σκηνικό που σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας, είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός επέλεξε να τοποθετηθεί, κατόπιν ερώτησης του δημοσιογράφου τόσο αναλυτικά (αφού εξέφραζε ξεκάθαρες απόψεις και το προηγούμενο διάστημα, αλλά πάντα σύμφωνα με τα χειροπιαστά γεγονότα κάθε περιόδου) για το θέμα στην παρούσα συγκυρία.

 Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λένε στα parapolitika.gr καθημερινοί συνομιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, σχολιάζοντας την χθεσινή του εμφάνιση: «Σε αντίθεση με τον Τσίπρα που τοποθετείτο ξεδιάντροπα στη Βουλή για ανοικτές δικαστικές διαδικασίες, τον Καμμένο και τον Πολάκη, οι οποίοι υποδείκνυαν σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς τι ενέργειές στις οποίες θα ‘έπρεπε’ να προβούν όσον αφορά υποθέσεις υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος για την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και τον Τζανακόπουλου που σουλατσάριζε στον Άρειο Πάγο, ο Μητσοτάκης ήταν και πάλι απολύτως θεσμικός. Αφού ωρίμασαν οι καταστάσεις, μίλησε δημόσια για το γεγονός ότι από πουθενά δεν πρόκυψε ανάμειξη πολιτικών στελεχών.

Αυτή είναι και η διαφορά του από τις λογικές του ελεγχόμενου Παπαγγελόπουλο που έσπευσε να μας… διαφημίσει το κορυφαίο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, το οποίο σε ό,τι αφορά το πολιτικό του σκέλος και τα όσα ακολούθησαν απεδείχθη… πολιτική φούσκα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ