Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά έχουμε ένα αξιοκρατικό σύστημα με γραπτό διαγωνισμό

Η αξιοκρατία αποτελεί την βασική στόχευση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα» τόνισε κατά την ομιλία του ο αν. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα αξιοκρατικό σύστημα με γραπτό διαγωνισμό με κοινωνικό παρονομαστή και με διαφανείς διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σύμφωνα με έκθεση του ΑΣΕΠ το 2018, η Αριστερά, που κατηγορεί την κυβέρνηση για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, έκανε διαγωνισμούς με διαφορετικά κριτήρια μοριοδότησης κάθε φορά για να μπορεί να ξεπερνά συνταγματικούς περιορισμούς και να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Ο κ. Πλεύρης απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη που κατηγορεί την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση όταν ο ίδιος προσπάθησε να δομήσει ένα κράτος με δύο πυλώνες: αφενός να ελέγξει την δικαιοσύνη στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους και αφετέρου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τέλος κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου προκειμένου να υπάρχει αξιοκρατία στις προσλήψεις για να λειτουργήσει καλύτερα το κράτος και να μπει ένα τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ