Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το αντάρτικο της Καϊλή στην Φώφη, ο Καλατράβα, η δυσαρέσκεια για ΓΑΠ και η προετοιμασία για την ηγεσία

Σε πρόσωπο των ημερών στην κεντρική πολιτική επικαιρότητα αναδεικνύεται η Εύα Καϊλή, μετά το «αντάρτικο» που κατά της Φώφης Γεννηματά, που φαίνεται να ξεκίνησε από χθες, επικρίνοντας και αμφισβητώντας την απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να «καθαιρέσει» από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά ακατανόητη», δήλωσε με νόημα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Action 24, δείχνοντας αποφασισμένη για… αντάρτικο κατά της κ. Γεννηματά και τασσόμενη στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου στο εσωκομματικό μέτωπο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η όμορφη Θεσσαλονικιά στέκεται απέναντι στην Φώφη Γεννηματά. Ήδη από το 2017 αρκετές φορές είχε μιλήσει με αιχμές για τις πολιτικές επιλογές και την στρατηγική της. «Δεν αρκεί σε όλους εμάς ένα μικρό κόμμα. Ορισμένοι από το περιβάλλον της ηγεσίας το φοβούνται αυτό και δεν θέλουν τη διεύρυνση και άλλα πρόσωπα γιατί ίσως να φοβούνται τον ανταγωνισμό», είχε αναφέρει το 2012 στρέφοντας τα πυρά της κατά τον συνεργατών της προέδρου της (τότε) Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η εξέλιξη αυτή έδειξε σε αρκετούς ότι η Εύα Καϊλή δεν πρόκειται μόνο για μία «όμορφη ξανθιά, που χαμογελάει», αλλά για μία νεά πολιτικό με γωνίες στον λόγο της και τεκμηριωμένο λόγο.

20150310_EP-017363_CCR_029

Η γνωριμία της με τον Καλατράβα

«Ακολούθησα την Αρχιτεκτονική. Αγαπούσα πολύ το σχέδιο, την λογική των μαθηματικών. Ηθελα να έχω ένα ανοιχτό πεδίο μπροστά μου. Ως φοιτήτρια διαπίστωνα διαρκώς τα εμπόδια που έχει ένας άνθρωπος για να εργαστεί στο επάγγελμά του στην χώρα μας. Προσπάθησα να βρω το πρόβλημα για να το λύσω. Ηταν ήδη μια πρόκληση, να υπάρχει καθημερινά μια τάξη στο Πανεπιστήμιο -υποψήφια για το συμβούλιο, μετά πρόεδρος στην σχολή μου. Προσπαθούσα, αντί να παραπονιέμαι, να προσεγγίζω για να λύνω, ακόμα και τα αυτονόητα. Ετσι προσέγγισα και τον Καλατράβα, τον κορυφαίο αρχιτέκτονα και τον κάλεσα να μιλήσει στην σχολή. Κάναμε την μεγαλύτερη εκδήλωση με δύο-τρεις χιλιάδες φοιτητές. Αρχισα να δραστηριοποιούμαι. Ημουν ήδη στο μαθητικό κίνημα -οι γονείς μου είχαν εναποθέσει πολλές ελπίδες στον Ανδρέα Παπανδρέου», είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στο bovary.gr.

20180516PHT03635_original

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για τις δύο φορές που είχε χάσει την βουλευτική έδρα, εξαιτίας (την μία φορά) του Γιώργου Παπανδρέου. «Δύο φορές βουλευτής που έχασε την έδρα; Η στεναχώρια που περνάς είναι μεγάλη. Την πρώτη, δεν περίμενα καν να εκλεγώ. Ημουν όμως σε μια παράταξη που μιλούσε για πρόσβαση νέων στην πολιτική κι όμως ως η νεότερη εκλεγμένη βουλευτής έμεινα έξω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Απογοητεύτηκα αλλά και δυνάμωσα, πείσμωσα», είχε αναφέρει όλο νόημα.

ek1

Θέλει να κάνει οικογένεια

Η Εύα Καϊλή είχε μιλήσει και για την απόφασή της να κάνει οικογένεια.
«Ναι, η οικογένεια και τα παιδιά, πάντα ήταν κάτι που με απασχολούσε και με ενδιέφερε. Είμαι από μια αγαπημένη οικογένεια. Τώρα που έχω κι έναν ανιψιό, 16 μηνών, νοιώθω αυτή την απίστευτη χαρά που σου δίνει ένα μωρό και πόσο αλλάζει το νόημα όσων κάνεις. Ξέρω ότι έχω αργήσει. Περνάει γρήγορα ο καιρός. Μικρότερη, θα έλεγα ότι πολύ νωρίτερα θα ήθελα να κάνω οικογένεια. Αισθάνομαι όμως ότι δεν υπήρχε λόγος, με την έννοια μιας πίεσης από την οικογένειά μου.

Και στο εξωτερικό μου ήταν πολύ δύσκολο να έχω μια σταθερή βάση για να πω ότι μπαίνω σε μια σχέση που θα με οδηγήσει σε οικογένεια. Μου πήρε χρόνο».

Σκέφτεται σοβαρά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματός της, που θεωρούν ότι η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει τις υψηλές ηγετικές της φιλοδοξίες. «Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ; Δεν είμαι τόσο κοντά στις κομματικές διαδικασίες. Το αίτημα για ανανέωση υπήρχε σχεδόν από τότε που εγώ κατέβηκα στην πολιτική.

Δεν ξέρω αν είναι όντως η κατάλληλη στιγμή εγώ να εκδηλώσω κάτι τέτοιο», είχε δηλώσει στο bovary.gr και είπε προσθέσει: «Σίγουρα όμως θα ήθελα να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα έπρεπε να εμπλακώ τώρα σε μια εσωκομματική στρατηγική. Ισως έχουν κουράσει τον κόσμο αυτά.

Πρέπει να αλλάξουν τα κόμματα, τα μοντέλα είναι φθαρμένα. Από την άλλη έχω πια ανοίξει τα μάτια μου και αν έρθει μια στιγμή κατάλληλη, μπορεί να δω τα πράγματα αλλιώς. Το σκέφτομαι σαν σενάριο, δεν το αποκλείω».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ