Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπουργείο Παιδείας: Παρουσιάζεται σήμερα το νέο νομοσχέδιο για πανελλαδικές και πανεπιστήμια

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί σήμερα στις 11:30 το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 11:30 το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα αναλύσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, ανάμεσά τους και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα αναφερθεί στην ομάδα ΟΠΠΙ, (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος).

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν και οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος που θα μιλήσουν για θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας, μετά και την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες μετά από δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το ΑΠΘ.

Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντιδράσεις από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», μέχρι στιγμής το Σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει.

Σύντομα θα προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους.

Μόλις, μάλιστα, θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί και η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1.000 ατόμων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ