Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το νέο ΑΣΕΠ

Στις 10.00 το πρωί ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλή η συζήτηση του πρώτου νομοσχέδιου για το 2021 που αφορά τον Εκσυγχρονισμό και την Αναβάθμιση του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα καθώς πολλοί βουλευτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να τοποθετηθούν.

Τις δικές του νομοτεχνικές βελτιώσεις αναμένεται να οριστικοποιήσει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον νέο τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο από το 2022, βάσει πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Ο νέο νόμος φιλοδοξεί να μειώσει τον χρόνο για την ενσωμάτωση των νέο-προσληφθέντων στις θέσεις τους στο Δημόσιο και να καταγράψει οριζόντια τις ανάγκες των φορέων της γενικής Κυβέρνησης σε προσωπικό, καθώς η κάλυψη κενών θέσεων δεν θα προκηρύσσονται ανά υπουργείο ή ανά φορέα αλλά μέσω ενός πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενέταξε στο ν/σ την μοριοδότηση για την προϋπηρεσία, τις ξένες γλώσσες και τα διδακτορικά, ενώ δίνει έξτρα μόρια σε όσους υποψηφίους έχουν προσόντα.

Έτσι, εκτός από τους ακαδημαϊκούς τίτλους θα μοριοδοτηθεί και η γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και η εργασιακή εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ