Γεννηματά: Δεν «έφαγα» κανέναν Λοβέρδο

Share:

Τι είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά. Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτή ήταν η εισήγησή μου, η οποία είχε εγκριθεί από το συνέδριο, από την Κεντρική Επιτροπή, από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον «Αnt1», η πρόεδρος του ΚΙΝΑΚ σημείωσε πως «σε ένα δημοκρατικό κόμμα είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και αποχρώσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 100 κείμενα που αποδομούν τον πρόεδρό τους και δεν άκουσα να γίνεται αυτή η συζήτηση κι αυτές οι ερωτήσεις στον πρόεδρό τους. Αυτός ο δρόμος έχει μονάχα μπροστά κι αυτό που διεκδικούμε είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία – σε αυτήν απευθυνόμαστε, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία – να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς». Όπως συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να το κάνει με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές, όπως το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν.

Για την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, ανέφερε πως «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο. Απλώς αξιοποιώ όλα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας. Έχω μία δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος. Το ίδιο έκανε και ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες, το ίδιο έκανε και ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες μέρες. Δεν του είπε κανένας “γιατί έφαγες τον τάδε”, “γιατί έφαγες τον άλλον”. Μόνο εμένα ρωτάτε. Το σημειώνω και αυτό» είπε.

Σε ερώτηση εάν σχετίζεται η απόφασή της με την φερόμενη πρόθεση του κ. Λοβέρδου να διεκδικήσει την εσωκομματική εξουσία, η κ. Γεννηματά αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας πως «ποτέ δεν λειτούργησα με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας. Προσπαθώ να αξιοποιώ στο έπακρο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής». Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν είναι πρόβλημα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και απέδωσε τη μεγέθυνση του ζητήματος σε κανάλια που «δημιουργούν ένα θέμα εκ του μη όντος και στο Μέγαρο Μαξίμου, που ενοχλούνται γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει βγάλει αυτήν την περπατησιά, έχει τεκμηριωμένο λόγο, δεν μιλάει λαϊκίστικα, είναι πιο σκληρή και πιο αποτελεσματική η κριτική που κάνουμε στην κυβέρνηση». «Τους πονάει περισσότερο. Πονάει το ότι μιλάμε για μία πρόταση εξουσίας ολοκληρωμένη για την επόμενη μέρα. Γιατί ξέρουν ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής τους χτυπά την πόρτα κάθε οικογένειας και σε λίγο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να είναι ανοδική η τάση του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο αποδέχθηκε πως «δεν έχει γίνει το άλμα που θέλαμε, διότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση η οποία -δεν θα χρησιμοποιήσω τις εκφράσεις των στελεχών τους- “ξεζούμισε” τη μεσαία τάξη, οδήγησε ένα μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματός μας να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, για να σωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι φαινόταν ότι μόνο αυτοί μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και να γίνουν κυβέρνηση».

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση έχει έναν χρόνο περίοδο χάριτος από τους πολίτες, πολύ περισσότερο μέσα σε αυτήν την κατάσταση με την κρίση της πανδημίας, που σε όλον τον κόσμο οι λαοί συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους, για να μπορέσουν να αντέξουν και να νοιώσουν την ασφάλεια και την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα.

Εμβολιασμοί όχι μόνο στα νοσοκομεία

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η αντιπολιτευτική κριτική του Κινήματος Αλλαγής εντείνεται όσο εντείνονται τα προβλήματα σημειώνοντας σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κυβερνητική διαχείριση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που αφορούν στην οργάνωση των εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί οργανώνονται μόνο μέσα από τα νοσοκομεία και αυτό είναι λάθος. Διότι περιορίζει τις δυνατότητες, αφού σύμφωνα με τα κέντρα που ανακοίνωσαν είναι αδύνατο να φτάσει τον στόχο των 20.000 εμβολιασμών την ημέρα, που μιλά ο πρωθυπουργός. Έπρεπε να έχουν προετοιμάσει τα 1.000 και πλέον εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία μιλούσαν, έπρεπε να έχουν προσλάβει προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, να προστατέψει την υγεία των πολιτών, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Αυτό δεν το είδαμε μέχρι σήμερα. Και βέβαια με διαφάνεια» παρατήρησε.

«Εμείς θέλουμε να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά όχι με μία ζαριά, αλλά με ασφάλεια που θα στηρίζεται σε σοβαρά στοιχεία. Αν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί επιστήμονες δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά, ας του κάνουν. Πόσες φορές, όμως, έχουμε ακούσει αυτό το αλαλούμ να ανακοινώνει πράγματα η κυβέρνηση πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή. Πόσες φορές ακούσαμε από υπουργούς ότι μετά το click away θα έχουμε το click in shop και μετά την επόμενη ημέρα έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και πήγαμε ξανά πίσω» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Previous Article

Η επιστολή Τζόνσον προς Ινονού από το 1964 που διάβασε ο Κώστας Τασούλας στη Βουλή

Next Article

Συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο

Σχετικά Άρθρα