Θεοχάρης: Δε θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας

Share:
Διευκρινίσεις για το πώς θα γίνεται η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα μας αλλά και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δε θα γίνει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας»

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού, που όπως είπε έχει αποτέλεσμα, έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid test που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι.

Τεστ θα γίνονται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μένει να φανεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής αν θα γίνονται σε όλους.

Όσοι δε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα καθώς δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τους πόρους που είναι συγκεκριμένοι, σε περιπτώσεις που δεν συνιστούν κίνδυνο.

Ο υπουργός τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι αναμένει μια καλύτερη χρονιά στον τομέα του τουρισμού. Σημείωσε ωστόσο ότι έχουν αλλάξει οι συνήθειες των καταναλωτών, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι 6 ή 8 μήνες πριν.

Previous Article

Δημήτρης Μαύρος (ΜRB) στα Παραπολιτικά 90,1: «Το 60% των Ελλήνων έχει κουραστεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας»

Next Article

Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1 για νέα εποχή στα ΑΕΙ: Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στοχεύει στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

Σχετικά Άρθρα