Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Οσμάνι: Στο επίκεντρο η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

Share:
Η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς επίσης διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι σημαντική προς τούτο είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιπλέον, επανέλαβε την υποστήριξη και αρωγή της χώρας μας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση, την περίοδο αυτή.

Από την πλευρά του, σημειώνεται ότι ο κ. Οσμάνι ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και επανέλαβε το αίτημα της χώρας του για διάθεση, εκ μέρους της ΕΕ, ποσότητας εμβολίων κατά του COVID-19.

Previous Article

Ο Βορίδης χάλασε το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς

Next Article

Η επιστολή Τζόνσον προς Ινονού από το 1964 που διάβασε ο Κώστας Τασούλας στη Βουλή

Σχετικά Άρθρα