Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερουλάνος: Αν δεν υπάρξουν δημοκρατικές διαδικασίες το ΚΙΝΑΛ θα «αυτοπυρποληθεί»

«Ένας δημοκρατικός χώρος χρειάζεται δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι ένα δημοκρατικό κόμμα και να μην έχεις δημοκρατικές διαδικασίες. Και λέω το εξής: αν δεν υπάρξουν (δημοκρατικές διαδικασίες), τότε το ίδιο το κόμμα θα αυτοπυρποληθεί».

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος και εν δυνάμει υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο Radio North 98 και στην εκπομπή Βόρειος Αντίκτυπος, κληθείς να σχολιάσει το επερχόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, μετά και την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τις διαφορετικές ερμηνείες, περί «καθαίρεσης» ή «ενίσχυσης» Λοβέρδου, από την κίνηση αυτή.

Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι «ένας (πολιτικός) χώρος χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο όχι από το τι λέει αλλά από το τι πράττει».

Ο κ. Γερουλάνος, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει φέτος σε εκλογές παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο: «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ γρήγορα μια αντιπαράθεση, όπου από τη μια μεριά η Ν.Δ θα παρουσιάσει σαν “όραμα” το σχέδιο Πισσαρίδη, ένα σχέδιο που μιλάει για την απελευθέρωση του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δεν αναφέρεται αναλυτικά στο τι θα συμβεί με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και με το κοινωνικό κράτος. Και από την άλλη μεριά, δυστυχώς, από τη μεριά των προοδευτικών δυνάμεων θα έχουμε τη συνέχεια μιας μιζέριας, εσωκομματικής, όπου η μια ομάδα θα τσακώνεται με την άλλη ομάδα, όπου ο καθένας θα έχει μια προσωπική στρατηγική. Αυτό είναι ένα θνησιγενές μοντέλο αντιπολίτευσης. Εδώ χρειάζεται μια πρόταση, που θα πει αυτό είναι το όραμά μου για την Ελλάδα, το όραμά μου μεταφράζεται έτσι σε θέσεις και προτάσεις και θα πορευτούμε μπροστά αλλιώς».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι καταρτίζει με συνεργάτες του ακριβώς μια τέτοια πρόταση, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα της ΕΕ θα πρέπει να μείνουν και να ενισχύσουν την κοινωνία αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως π.χ τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα μοντέλο «αποσυγκέντρωσης» της εξουσίας, «το αντίθετο» όπως είπε «από αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης». «Εγώ θέλω να δω πραγματικές εξουσίες να πηγαίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε οτι αυτοί οι χώροι θα έχουν τρια χαρακτηριστικά: διαφάνεια, διαβούλευση και λογοδοσία», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ