Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ψηφίζει «Ναι» στο νομοσχέδιο για τα Rafale

Υπερψηφίζουμε τις συμβάσεις για την απόκτηση των μαχητικών Rafale, αλλά θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε παραλείψεις όπου τις βλέπουμε. Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια, μετακινήθηκε επίσης θετικά και σημείωσε δηκτικά, πως: «Υπό κανονικές συνθήκες κανένα κόμμα πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να συνυπογράψει μία σύμβαση που είναι διάτρητη και ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος στο μέλλον. Επειδή όμως δεν είμαστε ΝΔ θα ψηφίσουμε υπερ».

Ψηφίζουμε, υπέρ είπε ο κος Τσίπρας, αλλά με τεράστιες επιφυλάξεις και αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για αυτό που μπορεί να γεννήσει αυτή η σύμβαση για το δημόσιο συμφέρον. Ψηφίζουμε υπέρ υπό τον όρο ότι δεν θα ανατραπεί ο αμυντικός στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας» ενώ πρόσθεσε ότι το «παρών» που είχε δηλώσει το κόμμα του στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμενων «έγινε γιατί δεν σας έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη».
Η τελευταίας στιγμής αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια εδράζει και στο γεγονός ότι αυτό το «κατά» που θα ψήφιζαν, θα έμενε χαραγμένο για πάντα στην ιστορία και στην μελλοντική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί για να συστηθεί στους ψηφοφόρους του.

Αυτή η νέα ταυτότητα της αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θέλουν να έχει στα πεπραγμένα της και άλλα λάθη, μάλιστα σε μια κρίσιμη εποχή για τη Ελλάδα, που έχει όσο ποτέ ανάγκη την στρατιωτική θωράκιση και την επιχειρησιακή υπεροχή των Ενόπλων Δυνάμεων έναντι τις Τουρκικής υπεροψίας.  Καταλαβαίνουν ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται ενότητα και ομοψυχία. Ένας ακόμα λόγος που οι επιφυλάξεις έγιναν «ναι» έχει να κάνει με την συζήτηση στο Κοινοβούλιο, σε επίπεδο πολίτικων αρχηγών που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αύριο το πρωί, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και μέσω αυτής τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την πορεία του εμβολιασμού. Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η συζήτηση δεν θα κινηθεί μόνο γύρω από την πανδημία, αλλά θα επεκταθεί και στα 12 ναυτικά μίλια, στο νομοσχέδιο τους Παιδείας και φυσικά στην αγορά των Rafale.

Με ένα λοιπόν σημερινό «κατά» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση στα όσα θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ