Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ταραντίλης: Η Ελλάδα προσέρχεται με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση στις διερευνητικές με Τουρκία

Στην έναρξη των διερευνητικών επαφών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στο πρώτο ραντεβού Αθήνας και Άγκυρας στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι η Ελλάδα «προσέρχεται με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση» στις συνομιλίες με την Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή επιστέγασμα και δικαίωση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι μοναδικό αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση φοβάται μήπως η Τουρκία προσέρχεται προσχηματικά στις διερευνητικές επαφές και τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία θέσει και άλλα ζητήματα πέραν της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας ο κ. Ταραντίλης απάντησε πως «έχουμε ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει ομαλοποίηση σχέσεων. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καλό κλίμα και θα τεθούν με ειλικρίνεια όλα τα ζητήματα. Η μοναδική συζήτηση έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ