Κοντοζαμάνης: Παρά τις καθυστερήσεις της Pfizer έχει διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί

Share:
Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ποσότητες για να διασφαλιστεί και η δεύτερη δόση, όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί στη χώρα μας με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κοροναϊού, έδωσε απόψε, κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση στις αποστολές εμβολίων από την παρασκευάστρια εταιρεία προς στις χώρες της Ε.Ε.

«Έχουμε τις ποσότητες για να διασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί», απάντησε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία για παροδική μείωση των παραδόσεων μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου. Όμως όπως έσπευσε να διευκρινίσει «η καθυστέρηση αυτή θα αντισταθμιστεί με αύξηση των ποσοτήτων από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά».

Η ίδια η εταιρεία λέει ότι η εξέλιξη αυτή αν και θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές στο τέλος του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, θα προσφέρει σημαντική αύξηση στην διαθεσιμότητα δόσεων στο τέλος του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο.

Previous Article

Γεωργιάδης: Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει θα έρθει και η ώρα της εστίασης

Next Article

Υπ.Εργασίας: Ταχύτατη η παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό θανάτου υπαλλήλου security και τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα

Σχετικά Άρθρα