Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή για την πανδημία: Οι κρυφοί άσσοι του πρωθυπουργού – Τι θα πουν

Στις 10.30 το πρωί ξεκινά η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τα κόμματα και τους πολίτες, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραθέσει όλα τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπισή της από τις συναρμόδιες αρχές, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και θα αφορούν το άνοιγμα της αγοράς.

Μελετημένο timing

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσει το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που είχε ζητήσει την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ο ίδιος δεν φαίνεται να επέλεξε τυχαία το timing να προχωρήσει στη σχετική εφ όλης της ύλης συζήτηση καθώς στη Βουλή έχουν εισαχθεί τρία ιδιαίτερα σημαντικά νομοσχέδια. Το ένα, μάλιστα, που αφορά την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale ήδη ψηφίστηκε, ενώ την επόμενη εβδομάδα τον δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει και το νομοσχέδιο για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Άσσο στο μανίκι του για την σημερινή συζήτηση αποτελεί και το εγκεκριμένο από την Βουλή νομοσχέδιο για τον αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, πεδίο μάχης και αντιπαράθεσης, όπου αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα θα αποτελέσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία και τα όσα έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα οποία θα υπεραμυνθεί ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ