Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Με τα εμβόλια θα είμαστε απόλυτα αυστηροί – Ελληνική καινοτομία το Ψηφιακό Πιστοποιητικό

«Σχετικά με τα εμβόλια θα είμαστε απόλυτα αυστηροί. Θα γίνονται αμιγώς με ηλεκτρονική διαδικασία. Όπου το κράτος πηγαίνει το ίδιο στον πολίτη και όχι το αντίθετο, προτείνοντας ημερομηνία ραντεβού. Υλοποιούνται όλα ψηφιακά χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη με απόλυτη διαφάνεια για το πότε θέλει να εμβολιαστεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

«Πρώτα για τους άνω των 85 ετών και μετά θα ανοίξουμε την πλατφόρμα για τους άνω των 80», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «122 χιλιάδες ηλεκτρονικά ραντεβού ήδη έχουν κλειστεί», σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε.

«Θέλουμε να δρομολογούμε τον εμβολιασμό ανάλογα τις ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Ψηφιακό πιστοποιητικό έκανε λόγο για μια «ελληνική καινοτομία». «Πρόκειται για Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ευρωπαίων υπερβαίνοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις. Είναι εξαιρετικό σημαντικό για την πατρίδα μας ενόψει καλοκαιριού ώστε οι μεταφορές να γίνονται απρόσκοπτα. Έτσι οι ευρωπαϊκές χώρες να μοιραζόμαστε την πληροφορία για αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι η ώρα να πάρουμε το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ