Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Οι «καμπάνες» συνεχίζουν να χτυπάνε – Στόχος η περαιτέρω μείωση θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων

«Στόχος η περαιτέρω μείωση θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη συνέστησε την προσοχή των πολιτών ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων.

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη χώρα μετά και την έναρξη των εμβολιασμών».

Ακόμη σημείωσε πως «οι αγορές από τα καταστήματα θα γίνονται με ραντεβού».

Τέλος ανέφερε πως «θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα οι μαθητές της τρίτης λυκείου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη μείωση των κρουσμάτων, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Οι ”καμπάνες” συνεχίζουν να χτυπάνε γιατί πρέπει να έχουμε στόχο ακόμα μείωση των κρουσμάτων, ακόμα μείωση των διασωληνωμένων, που δεν έχουν μειωθεί πολύ αλλά δικαιολογείται γιατί οι διασωληνωμένοι θέλουν πολύ χρόνο μέσα στις μονάδες της εντατικής θεραπείας, και μείωση θανάτων. Εμείς δεν θα φτάσουμε την Ευρώπη όπου εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα, θα είμαστε προσεκτικοί. Θα προσέχουμε τα ΜΜΜ οπωσδήποτε αυτές τις μέρες και αυτό τον καιρό γιατί και εκεί είναι ένας παράγων που επιδεινώνει την κατάσταση. Προσοχή τώρα που θα ανοίξουμε τα καταστήματα».

Για το click away, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Δεν επιδείνωσε την κατάσταση, ήμασταν πάρα πολύ προσεκτικοί και θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί εμείς έχουμε στόχο να τελειώσουν οι εμβολιασμοί και να βγούμε απ’ αυτή την κατάσταση. Δεν την αντέχουμε άλλο. Είμαι αισιόδοξη αλλά πάντα προσεκτική. Μέσα σε μια εβδομάδα αυτά τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν για αυτό δεν πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να μείνουν όπως είναι και να μειωθούν ακόμα περισσότερο. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι εδώ στην Ελλάδα και να μην συγκρίνουμε τι γίνεται στο εξωτερικό».

«Πρέπει να δουλέψουν τα καταστήματα, πρέπει να πάμε να ψωνίσουμε και να αλλάξει και η διάθεσή μας. Θα κάνουμε υπομονή και δεν θα πηγαίνουμε ώρες επί ωρών όπως πηγαίναμε στα καταστήματα, θα πηγαίνουμε με το ραντεβού μας, θα παίρνουμε αυτά που θέλουμε να πάρουμε και θα βγαίνουμε να κάνουμε και μια βόλτα και θα γυρίζουμε στο σπίτι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά, ανέφερε: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουνε και δώσανε μεγάλο αγώνα για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων παρ’ όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν. Θέλω να πω στους συναδέλφους ότι πρέπει να κάνουμε μια θυσία και να μετακινηθούμε, δεν μπορούμε σε κάθε μέρος να υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο. Όμως εμείς από χθες κάναμε μια καταγγελία και ζητήσαμε να υπάρχουν παντού εμβολιαστικά κέντρα, σε όλα τα κέντρα υγείας ακόμα για να μπορούν να εξυπηρετηθούν συνάδελφοι και κόσμος ούτως ώστε να μην μετακινούνται γιατί ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει. Πιστεύω να το πετύχουμε. Εμείς τις προσπάθειές μας τις κάναμε και θα συνεχίσουμε να τις κάνουμε».

Για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών και του ιδιωτικού υγειονομικού προσωπικού, διευκρίνισε: «Οι συνάδελφοι είναι το ίδιο με εμάς με το δημόσιο νοσοκομείο, αλίμονο να μην άρχιζε και εκεί ο εμβολιασμός. Σωστά ξεκίνησε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, όλοι δίνουμε έναν αγώνα κοινό».

Ερωτηθείσα αν θα συμφωνούσε να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 25 Ιανουαρίου, απάντησε: «Και πιο μπροστά, και πιο γρήγορα ακόμα γιατί τα παιδιά με test και με έλεγχο θα μπορούνε να πάνε γιατί έχει πρόβλημα σοβαρό η Γ’ Λυκείου. Όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί πρέπει να σεβαστούμε αυτούς που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις και για μένα αυτοί έχουν προτεραιότητα μαζί με τα μαγαζιά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ