Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης από τη Βουλή-Παγώνει για δέκα μέρες η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

 Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα με μέτρα ωστόσο στις κόκκινες περιοχές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του στη Βουλή.

 «Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away. Καμία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν υποκαθιστά το τζίρο των καταστημάτων, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρωθυπουργός : «Δεν χρειάζεται να πάμε όλοι την Δευτέρα στα καταστήματα» προέτρεψε τους βουλευτές κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, χαριτολογώντας ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ανακοίνωσε επίσημα το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα ενώ στις «κόκκινες» περιοχές, θα πραγματοποιούνται με click away.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι παγώνει για δέκα μέρες η απόφαση για αύξηση του προστίμου μη χρήσης μάσκας ΄άσκοπης μετακίνησης από τα 300 στα 500 ευρώ: Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες που  θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – τα κρούσματα» είπε μεταξύ άλλων. 

 Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις ανακοίνωσε από τη Βουλή, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό προϋποθέσεις σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η είχε γίνει γνωστή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία είχε δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων, ωστόσο με προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, με τη διαδικασία του click in the shop προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να επανεκκινήσει το σύνολο του λιανεμπορίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, οι οποίες δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» του αυστηρού lockdown, ενώ στις τελευταίες περιοχές προτείνεται να επανεκκινήσει επίσης το λιανεμπόριο με τη διαδικασία του click in the shop.

Για τις αγορές των πολιτών, πάντως, θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί, όπως είναι το όριο στο αριθμό των πελατών οι οποίοι θα βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα, ενώ θα υπάρχει και χρονικό όριο δύο ωρών από την αποστολή του σχετικού SMS προς το 13033 για την ολοκλήρωση των αγορών τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ