Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την καρατόμηση Λοβέρδου από Γεννηματά

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να καρατομήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας.

Ήδη σειρά βουλευτών και ευρωβουλευτών έσπευσαν να καυτηριάσουν την κίνηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ έντονες αντιδράσεις συνεχίζουν να εκδηλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος, πλην ΚΙΔΗΣΟ, με την πλειοψηφία των μελών του να επικροτεί την απόφαση της Φώφης Γεννηματά. Γιατί άραγε..

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αντιδράσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να προστεθούν και εκείνες των περιφερειακών στελεχών, καθώς η κομματική βάση θυμίζει καζάνι που βράζει.

Καϊλή: Ακατανόητη η απόφαση Γεννηματά

Την αρχή έκανε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, η οποία χαρακτήρισε «ακατανόητη» την κίνηση, δηλώνοντας ότι «έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια, και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο», ενώ δείχνοντας τον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι άλλοι υπονόμευσαν την παράταξη και πως το κόμμα της δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ., αλλά από την εσωτερική του διάσπαση.

Έντονη δυσφορία Γιαννακοπούλου

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ως Κ.Ο.» είπε (ρ/σ ΣΚΑΪ) η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε ξεκάθαρα αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη συζήτηση την κίνηση» της Φώφης Γεννηματά.

Είπε πως «αν εντάσσεται σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό του κόμματος θα έπρεπε να το συζητήσει με την κοινοβουλευτική ομάδα», ενώ τόνισε παράλληλα, πως, «με αυτη την κατάσταση δημιουργείται εσωστρέφεια.

Κεφαλίδου: Ο κόσμος μας είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ και χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς

«Ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει», τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, «ο χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς», προσθέτοντας ότι «οι συνθήκες που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση».

Μιλώντας για τον συνάδελφο της, τόνισε ότι «δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η παρουσία του που σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα». Σχολίασε επίσης, πως η απόφαση αυτή πράγματι την αιφνιδίασε.

Ανδρουλάκης: Δεν βλέπω το λόγο να προκαλούμε την εσωστρέφεια

Τη φωνή του με τα παραπάνω στελέχη ένωσε και ο δελφίνος της Χαριλάου Τρικούπη Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ και στον Π. Τσίμα, ερωτηθείς σχετικά, ο Ν. Ανδρουλάκης αναγνώρισε ότι η Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διορίζει τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο. Εσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Ομως δεν βλέπω το λόγο όταν ένας αντίπαλος χώρος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζεται στην εσωστρέφεια να στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας προς τη δική μας πλευρά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ