Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη για στήριξη ξενοδοχοϋπαλλήλων

Share:

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας  και  Αναπληρωτή  Τομεάρχη  Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τη δίκαιη διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων:

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Στο έλεος των συνεπειών της υγειονομικής πανδημίας. Καμία οικονομική στήριξη εδώ και τρεις μήνες, ούτε κρατική μέριμνα για την πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας. Το ερώτημα που τους καίει είναι αν υπάρχει η Πολιτεία για αυτούς και τις οικογένειες τους μέχρι τον Απρίλη που θα ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία.

Η ΝΔ τι έχει να πει στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας που περιμένουν στην αναμονή του ΟΑΕΔ; Εσείς κ. Πρωτοψάλτη, όταν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την άμεση καταβολή των επιδομάτων ανεργίας, άραγε πως μπορείτε να πείσετε τους πολίτες ότι θα επιδοτήσετε την εργασία κι όχι την ανεργία, όπως δεσμευτήκατε προσωπικά.

Σήμερα, η έγκαιρη καταβολή βοηθά έναν ξενοδοχοϋπάλληλο και την οικογένειά του να επιβιώσει. Δικαιολογίες δεν χωρούν, όπως και υποτιθέμενοι λανθασμένοι χειρισμοί, δεν υπάρχουν καθώς πολιτεύεστε με πλήρη συνείδηση των πραγμάτων. Το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί χθες, όχι να αφήνετε ολόκληρες οικογένειες να μετρούν αν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα και αν δικαιούνται τελικά, επιδομάτων από τον ΕΦΚΑ.

Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στον επισιτισμό. Ίσως ακόμη πιο δύσκολη, όταν δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα στην επαναπρόσληψή τους, όταν και η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταντά ειδικό προνόμιο.

Η Κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο αντικοινωνική, όλο και πιο αδιέξοδα γραφειοκρατική. Ο εμπαιγμός, ο εξευτελισμός και η ζητιανιά στην οποία καταδικάζει τους εργαζόμενους του Τουρισμού και Επισιτισμού οφείλει να λάβει τέλος. Όπως και η πολιτική σας που προκάλεσε την πληγή τους οφείλει να κλείσει άμεσα και με την αξιοπρέπεια που πρέπει στους ίδιους και τις οικογένειες τους.»       
 

Previous Article

Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: “Σπάει η σιωπή. Να σταθούμε δίπλα στα θύματα”

Next Article

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σε Υπουργείο Εσωτερικών: «Απαιτείται ειδική προσέγγιση στις νησιωτικές Περιφέρειες λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους»

Σχετικά Άρθρα