Κεραμέως για ΑΠΘ: Να διερευνηθούν μέχρι τέλους οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση

Share:
Να διερευνηθουν μέχρι τέλους οι καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση και να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε «να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις»
, επισήμανε με ανάρτησή της στο twitter, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετα την παρέμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος τον ενημέρωσε για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές, ζήτησε επισήμως να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Η υπουργός Παιδείας επικοινώνησε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση.

«Δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Previous Article

Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετωπίσει της πανδημίας και θα το παρουσιάζει τμηματικά

Next Article

Μητσοτάκης σε ΕΕ: Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα – Nα εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν το εμβόλιο της Astra Zeneca

Σχετικά Άρθρα