Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετωπίσει της πανδημίας και θα το παρουσιάζει τμηματικά

Share:

 «Κάθε μήνας lockdown έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και απώλεια εσόδων», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης.

 Ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ενώ τόνισε πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα πλήρες lockdown.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού όπως συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία ενώ είπε πως ζημία έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας. 

Οικονομία

Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε πως κλειδί είναι η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται καθώς έχει αξιοπιστία και όχι το μαξιλάρι. Για την ύφεση είπε όπως καθοριστικό είναι πόσο θα κρατήσει το lockdown  και αν θα έχουμε τρίτο κύμα της πανδημίας. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετωπίσει της πανδημίας το οποίο θα παρουσιάζει τμηματικά.

Τέλος, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία που θα θέτει τη βάση ώστε να ξεκινήσει η πρόωρη απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Previous Article

Θεοχάρης: Δεν θα υπάρχει απαγόρευση στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα ακόμη και αν δεν έχει εμβολιαστεί

Next Article

Κεραμέως για ΑΠΘ: Να διερευνηθούν μέχρι τέλους οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά Άρθρα