Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γρηγόρης Δημητριάδης κατά της Εφημερίδας των Συντακτών: «Ντροπή που συγκρίνει οποιαδήποτε πολιτική με το Άουσβιτς»

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιεί τακτικά το Twitter, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που του είναι ιδιαίτερα προσφιλές. Σχεδόν πάντα αναπαράγει είτε αναρτήσεις ειδησεογραφικών sites είτε υπουργών ή βουλευτών, που αναφέρονται σε πτυχές του κυβερνητικού έργου και σε μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται.

Αυτή τη φορά ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ξέσπασε και εξέφρασε την προσωπική του άποψη, σε μία από τις σπάνιες φορές που το κάνει δημόσια, μέσω social media. Η αιτία ήταν ένα σκίτσο που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην Εφημερίδα των Συντακτών, που απεικονίζει την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς, για να κάνει έτσι ένα παραλληλισμό με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Το Άουσβιτς-Μπιρκενάου ήταν το στρατόπεδο στην Πολωνία στο οποίο οι Ναζί εξόντωσαν περί το ένα εκατομμύριο Εβραίους και Ρομά.

«Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή.», έγραψε στο twitter ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κ. Δημητριάδη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ