Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημαδάμα στα Παραπολιτικά 90,1 για Σοφία Μπεκατώρου: Σηκώσαμε το «χαλί» και από κάτω έχουν κρυφτεί πάρα πολλά πράγματα

«Σηκώσαμε το χαλί και από κάτω έχουν κρυφτεί πάρα πολλά πράγματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, και αντιπρόεδρος γυναικών στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, Ζέφη Δημαδάμα, αναφορικά με τις καταγγελίες που βγαίνουν μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Πράγματα που γνωρίζαμε, πράγματα που ακούγαμε, πράγματα που ήταν δίπλα μας αλλά πολλές φορέα κάναμε ότι δεν θέλαμε να ακούσουμε και τώρα έφτασε η στιγμή που θα δούμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί», υπογράμμισε η ίδια.

«Πολλές γυναίκες μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει είτε είναι την πρώτη γραμμή όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης, είτε είναι γυναίκες τις διπλανής πόρτας και πάρα πολλές δεν έχουνε βρει τη δύναμη να το κάνουν. Και δεν θα μέμψω αυτές τις γυναίκες γιατί ακόμα και η Σοφία Μπεκατώρου που είχε το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσει μετά από όλα αυτά τα χρόνια που πάλεψε με τους εφιάλτες της έχει δεχτεί όχι μόνον τα θετικά σχόλια αλλά και αποδοκιμασία και χλεύη και ειρωνείες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημαδάμα.

«Με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας η οποία αντί να έλεγε το απλό ‘’βεβαίως και να διερευνηθούν όλα αυτά και να δούμε τι ακριβώς γίνεται’’ φρόντισε να ζητήσει και τα ρέστα στην Ολυμπιονίκη. Είναι απίστευτο αλλά αντικατοπτρίζει την μισογυνική μας πραγματικότητα», σημείωσε συμπληρωματικά.

«Την πραγματικότητα που θέλει τους θύτες είναι γυναίκες είτε παιδιά είτε είναι άνδρες να μην πρέπει να μιλήσουν, να πρέπει να υποστούν όλο αυτό γιατί θα ακούσουν αυτά που ακούν», υπογράμμισε η ίδια.

Η κ Δημαδάμα επισήμανε ότι «υπήρξε μια στήριξη και ένα πολύ θετικό μήνυμα που νομίζω ότι θα γίνει ένα κύμα που θα συμπαρασύρει σε όλους τους χώρους πάρα πολλές περιπτώσεις παρενόχλησης, κακοποίησης, βιασμού και θα πρέπει πια να ανοίξουνε στόματα».

«Είναι λυπηρό όταν ένας άνθρωπος παλεύει με αυτούς τους εφιάλτες και η κα Μπεκατώρου το έζησε σε πολύ μικρή ηλικία και από έναν άνθρωπο που ταξίδευε μαζί με τα παιδιά που πήγαιναν να αγωνιστούν, με θεσμικό ρόλο και με ρόλο να προστατεύει αυτά τα παιδιά . Αντιλαμβάνεστε πόσο σκληρό είναι όταν έναν άνθρωπο τον εμπιστεύεται, ξέρεις ότι είναι εκεί για να σε στηρίξει και βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό το γεγονός», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει, ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η κα Μπεκατώρου και οι αθλήτριες που ακολούθησαν να μιλήσουν δυνατά για αυτό το φαινόμενο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι υπάρχουν άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που φοβούνται να μιλήσουν, απάντησε: «Βεβαίως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί παρενόχληση ή και κακοποίηση που μπορεί αν μην είναι γυναίκες της πρώτης γραμμής, που υπάρχουν και τέτοιες, που μπορεί να μην είναι στο χώρο του αθλητισμού αλλά να είναι στο χώρο της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, να είναι στο γραφείο που δουλεύουν στη επιχείρηση ή στο εργοστάσιο και οι οποίες ξέρουν ότι δεν θα βγάλουν άκρη.

«Δεν θέλω να φτάσουμε στην συκοφάντηση ή στη διαπόμπευση ανθρώπων που δεν έχουν ευθύνη, εδώ θέλουμε η αλήθεια να φανεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί που υπάρχει πραγματικά ένας δράστης, ένας θύτης», διευκρίνισε η ίδια.

«Όλος αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος εφιάλτες και πρέπει να πεις την ίδια ιστορία πάρα πολλές φορές και χωρίς την οικονομική δυνατότητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις να έχεις νομικό σύμβουλο να σε υποστηρίξει, και μια ψυχολογική βοήθεια από την άλλη μεριά που θα σε συνοδεύει σε όλη αυτή την επανάληψη ενός περιστατικού που δεν είναι καθόλου εύκολο να το αντιμετωπίζεις συνεχώς», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ