Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών.

Παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταρρυθμίσεις οι οποίες αναβαθμίζουν στο σύνολο τους, την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, αλλάζουν την εικόνα των Ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, που από εστίες βίας και παραβατικότητας, προάγονται σε κέντρα ελευθερίας, αριστείας και προόδου.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αλλάζουν επιτέλους μορφή. Οι αλλαγές που έρχονται, έχουν στόχο να καθιερώσουν όσα αποτελούν δεδομένα σε κάθε προηγμένη δημοκρατική χώρα.Σύνδρομα για ηθικά πλεονεκτήματα, δίνουν την θέση τους σε χρόνιες απαιτήσεις ολόκληρης της κοινωνίας. Τα αυτονόητα, για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου, γίνονται πράξη. Θεσπίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής, που αναβαθμίζει σχολές και τμήματα και δεν θα ερχόμαστε πλέον αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου φοιτητές εισέρχονταν σε Πολυτεχνικές και άλλες σχολές με 3,5 και 4. Θεσπίζεται χρονικό όριο φοίτησης, που βάζει τέλος στους αιώνιους φοιτητές, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα για εξαιρέσεις (λόγοι εργασίας, υγείας, κτλ). Υιοθετούνται και γίνονται πλέον νόμοι του κράτους, πάγιες προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Εκτός αυτών όμως, ήδη από πέρυσι, μετά την κατάργηση του ασύλου ανομίας, γνωρίζοντας φυσικά πόσο δύσκολο είναι να καταπολεμηθεί στην πράξη μια βαθιά ριζωμένη νοοτροπία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας όπως ήταν το πανεπιστημιακό άσυλο, σκιαγραφήσαμε τον οδικό χάρτη για να ολοκληρωθεί αυτή η γενναία μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η καθημερινή ασφάλεια των φοιτητών ήταν, είναι και θα είναι για εμάς προτεραιότητα. Οι μεταρρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν εχθές σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποτελούν για εμάς την κορωνίδα των αλλαγών που απαιτούνταν για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον στη φοιτητική κοινότητα. Ελεγχόμενη πλέον είσοδος στα Πανεπιστήμια. Κατά πλειοψηφία οι μπαχαλάκηδες που κρύβονται μέσα στα ιδρύματά μας, ουδεμία σχέση έχουν με αυτά. Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ). Πρόκειται για μία ομάδα με ειδική εκπαίδευση, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζεται με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του κάθε ΑΕΙ έχοντας πλήρη αστυνομικά καθήκοντα. Προβλέπονται 1.000 οργανικές θέσεις, που θα κατανέμονται στα ιδρύματα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Για εμάς και για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, όλεςαυτές οι θέσεις αποτελούν δικαίωση, όχι κυρίως για εμάς που παλεύαμε να ακουστεί η φωνή μας, ούτε για όσους θα τα δουν να πραγματοποιούνται. Κυρίως, αποτελούν δικαίωση, για όλες τις επόμενες γενιές, που δεν θα δουν γιάφκες τρομοκρατών δίπλα από τις αίθουσές τους και που δεν θα φοβούνται να εκφράσουν την διαφορετικότητά τους απέναντι σε καμία μορφή (κατεξοχήν κόκκινου) φασισμού.

Εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μοναχικά μέσα στα αμφιθέατρα,υπερασπίζεται τη φωνή της λογικής, της πλειοψηφίας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, απέναντι στην κουκούλα, την ασυδοσία και την εγκληματικότητα. Οι προαναφερόμενες μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια, διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο οφείλει να κινηθεί, στο σύνολό της, η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα, “ακούγεται βουβά”, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών να επικροτεί το νέο Σχέδιο Νόμου. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί στην πράξη, θα το επικροτεί ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών.

*Ο Κώστας Τσιαγκλιώτης είναι γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ