Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μία covid-free ασπίδα για τα Δωδεκάνησα, άρθρο του Γιάννη Παππά

Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών και η Ελλάδα, χάρη στους προσεκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και των ειδικών επιστημόνων βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Την ώρα που οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν, μας δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο το άμεσο μέλλον μας. Τόσο το υγειονομικό όσο και το οικονομικό.

Συζητώντας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πείστηκα ακόμα περισσότερο ότι τα εμβόλια θα φτάσουν μέχρι το πιο ακριτικό νησί μας και θα επιτευχθεί η περίφημη ανοσία της κοινότητας μέσω της ομαλής διαδικασίας του εμβολιασμού.

Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ακριτών μας που θα εμβολιαστούν εγκαίρως τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχουμε έναν μεγάλο στόχο που θα έχει πολλαπλάσια κέρδη. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία  covid-free ασπίδα  για τα Δωδεκάνησα, κάτι για το οποίο επίσης συζητήσαμε επί μακρόν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο επιτυχής εμβολιασμός των κατοίκων των Δωδεκανήσων μπορεί να εκπέμψει ένα μήνυμα ασφάλειας στους επισκέπτες μας και στους τουριστικούς πράκτορες από ολόκληρο τον πλανήτη που έχουν τα Δωδεκάνησα στην κορυφή της λίστας τους κάθε χρόνο. Έτσι θα προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς το μήνυμα αυτό να φτάσει παντού.

Η επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τα Δωδεκάνησα θα μπορούσε να επιτευχθεί με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα μέσω της επιστροφής των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τα νησιά του Αιγαίου. Μία παράλογη απόφαση από το 2015 που προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που θεωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούσε να λύσει. Από τη δέσμη για την οικονομική ανάπτυξη των Δωδεκανήσων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και προβλέψεις για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, ενός βραχίονα της τοπικής οικονομίας. Οι χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, πρέπει να προστατευθούν και να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών και επίσης να προβλεφθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Το επόμενο βήμα είναι να εστιάσουμε σε έργα υποδομής για τα Δωδεκάνησα. δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία και γενικότερες υποδομές, όπως οι μαρίνες στη Ρόδο που αποτελούν τεράστια επένδυση και θα μπορούσε να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν της περιοχής αλλά και για την ενίσχυση της απασχόλησης στα νησιά μας, μετά από μία περίοδο δοκιμασίας.

Επιπλέον σε συνέχεια της συνάντησης μου  με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό κ. B. Κοντοζαμάνη  , τον Πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο της ΚΤ. ΥΠ. Α.Ε , που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές , κκ Τ. Κατσίπο και Αθ. Γιάνναρη, με αντικείμενο την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί της Κω.  Η Κως, το νησί του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη , είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο νοσοκομείο.

Το μέλλον είναι εδώ και είναι στο χέρι μας να μην το αφήσουμε να πάει χαμένο.

 Γιάννης Παππάς είναι βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ