Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ταραντίλης: Εφόσον υπάρξει σύγκλιση στις διερευνητικές συζητάμε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών και εφόσον υπάρξει σύγκλιση στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τότε θα εξετάσει η κυβέρνηση συνάντηση μεταξύ του ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα, έρχεται ως απάντηση στην έμμεση πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου ενόψει της έναρξης στις 25 Ιανουαρίου των διερευνητικών επαφών.

«Οι συναντήσεις μεταξύ του ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοστάκη και του τούρκου Προέδρου Ερντογάν δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάζουν, είναι κάτι που πρέπει να γίνεται και να μην αποτελούν είδηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης τονίζοντας ότι οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγματεύσεις, δεν είναι κάτι επίσημο, είναι άτυπες συναντήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρξει σημείο σύγκλισης στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τότε μπορούμε να εξετάσουμε και άλλες συναντήσεις στη συνέχεια

Απέφυγε να σχολιάσει την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο για το Ισλάμ τις οποίες και συνέδεσε με τις διερευνητικές επαφές, λέγοντας ότι οι διερευνητικές επαφές δεν αφορούν θρησκευτικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ