Στην Κουμουνδούρου «βλέπουν» να έρχεται γκρεμός

Share:
Το άνοιγμα της αγοράς από μόνο του δεν φτάνει για να τονωθούν οι επιχειρήσεις, έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα ενίσχυσης του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ότι τα νούμερα της οικονομίας δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον γκρεμό καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δραματική αύξηση της ανεργίας δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Σχολιάζοντας ακόμα στο γεγονός ότι την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης έλεγαν ότι οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση δρα σπασμωδικά προκειμένου να σταματήσει την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Θέλει τον πτωχευτικό νόμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε χθες πρώτη μέρα του ανοίγματος της αγοράς τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του προκειμένου να τονωθεί πραγματικά η οικονομία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown. Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Και, αντί να δίνει παρατάσεις, να αποσύρει επιτέλους τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε μόνη της, ο οποίος εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών.

«Η αγορά θα ξανακλείσει»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ωστόσο ότι εάν δεν προχωρήσει γρήγορα το θέμα των εμβολιασμών η αγορά θα ξανακλείσει. «Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα. Το αυτονόητο αίτημα για επίσπευση της έγκρισης των υπόλοιπων εμβολίων δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη: Διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα και τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους. Έταζε 2 εκατ. εμβόλια το μήνα και έχει καταφέρει σε 20 μέρες να κάνει μετά βίας 80.000.Δεσμεύεται για 4 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το Μάρτιο και 70% των πολιτών ως τον Ιούνιο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει ανησυχητικά χαμηλός και οι καθυστερήσεις παρατείνονται».

Τέλος ανέφεραν με έμφαση ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως η κοινωνία και οι άνθρωποι του ΕΣΥ, τους οποίους στοχοποιεί η κυβέρνηση, δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών. Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Previous Article

O ροκάς κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθετεί άλλο μοντέλο εναντίον του Τσίπρα

Next Article

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για την εστίαση – O ΣΥΡΙΖΑ δεν προσελκύει την Κεντροαριστερά

Σχετικά Άρθρα