Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για την εστίαση – O ΣΥΡΙΖΑ δεν προσελκύει την Κεντροαριστερά

Mιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε μεταξύ άλλων για το σημερινό άνοιγμα της αγοράς, τη στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας, το ζήτημα των επερχόμενων διερευνητικών επαφών, τη διαδικασία της Novartis, καθώς και τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το σημερινό άνοιγμα του εμπορίου 

Η πρώτη μέρα πήγε όσο καλύτερα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πάει. Υπήρχε αρκετή κίνηση στην αγορά, χωρίς υπερβολές. Τηρήθηκαν τα μέτρα. Όλοι φορούσαν μάσκα. Αν συνεχίζουμε έτσι όλα θα πάνε πολύ καλά. Όλοι ήτανε πολύ εντάξει.

Για επιχειρήσεις και χρέη στην πανδημία

Δεν είναι τώρα η ώρα να μιλήσουμε γι’αυτά. Αυτή η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχουμε «το λογαριασμό της πανδημίας», έπειτα και της αποφάσης της ΕΕ.

Για όσο καιρό χρειαστεί η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου των επιχειρήσεων που άνοιξαν σήμερα.  Το επιτόκιο της Ελλάδος βρίσκεται στο 0,67% , οι αγορές μας εμπιστεύονταικαι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Και καλώς μας εμπιστεύονται, γιατί «είμαστε νοικοκύρηδες» κι όταν περάσει η πανδημία θα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Κάθε Παρασκευή θα συζητάμε τα δεδομένα με τους επιδημιολόγους, θα ελέγχουν τα δεδομένα και θα εξετάζουμε πως είναι τα πράγματα. Οι γιατροί θα μας πουν. Μόλις οι γιατροί πουν άρση της λειτουργίας της αγοράς, θα γίνει. Αυτό αποφασίζεται από τους γιατρούς. Μόλις η επιτροπή μου το πει, θα το κάνω.

Είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για την εστίαση. Δεν είμαστε κοντά στο άνοιγμα της εστίασης, είναι πολύ πρόωρο.

Για τις τουρκικές προκλήσεις

Με την Τουρκία έχουμε να συζητήσουμε μόνο τα γνωστά ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και για κανένα άλλο θέμα. Τα ζητήματα που έχουμε ξεκαθαρίσει και εμείς και η ΕΕ. «Ας λένε ό,τι θέλουν οι Τούρκοι, τα λόγια δεν κοστίζουνε». Συζητάμε μόνο τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών. Δε μας αφορούν τα λεγόμενα της Τουρκίας περί ελληνικής κυριαρχίας, δε θα μπούμε σε συζήτηση τέτοιων θεμάτων με την Τουρκία.  Μπορεί να θέλει η Τουρκία να μιλάει «και με εξωγήινους», εμάς αυτό δε μας αφορά.

Η ελληνική πλευρά θα μπει μόνο με αυτήν την ατζέντα στα θέματα. Είναι γνωστές οι θέσεις μας από το 1974. Δε μας αφορούν τι άλλο θα πει η Τουρκία. Αν τα βρούμε με έναν καλόπιστο διάλογο, έχει καλώς. Αλλιώς, θα τα βρούμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Για Novartis:

Κατέθεσα πολλές ώρες, είπα τις απόψεις μου και τις μαρτυρίες μου. Έχω μείνει 3,5 χρόνια στην προκαταρκτική έρευνα λόγω της Τουλουπάκη, όσον αφορά τη δική μου υπόθεση «είναι η φυσικός αυτουργός ενός εγκλήματος που ηθικός αυτουργός είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Για τις σχέσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Δεν έχει καμία δουλειά η ΝΔ να εμπλακεί στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Είναι ένας αυτόνομος χώρος και είναι δικός τους λογαριασμός το τι κάνουν. 
Δεν είπα ότι έχω πρόβλημα με όσους προέρχονται από τον χώρο, ενεργά στελέχη όμως του χώρου «δεν είναι η δουλειά μας» να ασχολούμαστε. 

Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά είναι πολύ φίλος μου και Κύριος με Κ κεφαλαίο. Άλλη η πολιτική μας διαδρομή. Έχουμε συνυπάρξει στην ίδια κυβέρνηση, όπως και με την κ.Γεννηματά, όπως και με τον κ.Ραγκούση στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά «κάνει ότι δεν μας ξέρει». Θυμάμαι την εποχή που ο κ.Ραγκούσης παρέδιδε το υπ.Υποδομών στον κ. Βορίδη, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο νέος ΥΠΕΣ από τον κ.Ραγκούση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά; Σας φαίνεται κεντροαριστερή η ιδεολογία του κ. Πολάκη; Ήθελε «να γδάρει τον Τσακαλώτο». Η ανάρτησή του με τα όπλα σε σχέση με τον Βορίδη, θεωρείται κεντροαριστερό; 

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσελκύσει την Κεντροαριστερά. Είναι ένα συνονθύλλευμα, πιο γρήγορα δημιουργούνται οι τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ από τα άστρα στο σύμπαν. Στη ΝΔ έχουμε αρχηγό, η εσωκομματική μας λειτουργία είναι μια χαρά, δεν έχουμε τέτοια θέματα. Αν ο καθένας έχει το «μπαϊράκι» του, άκρη δε βγάζεις.

Εργολαβία ΟΠΑΠ για την εκτύπωση δελτίων στην Τουρκία

Νομικά, ισχύει αυτό. Ο ΟΠΑΠ είναι μία ιδιωτική εταιρεία, έχει πληρώσει αρκετά λεφτά στην εφορία. Αλλά βέβαια , δεν μου αρέσει να δίνουμε χρήματα στην Τουρκία σε αυτήν τη φάση, με τα τρέχοντα δεδομένα. Το θέμα θα το δω.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ