Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημαδάμα: Με παρενόχλησε κομματικό στέλεχος μέσα σε ασανσέρ – Όλα όσα είχε αποκαλύψει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου
έδωσαν δύναμη και κουράγιο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μετά τη «βροχή» καταγγελιών που ακολούθησε από αθλήτριες αλλά και φοιτήτριες, για την παρενόχληση που υπέστη μίλησε ξανά και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα .

«Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα. 

Η κ. Παπαδήμα μίλησε πριν κάποιους μήνες στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και την Σάσα Σταμάτη για το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε πριν από 20 χρόνια.

«Ναι, έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν µια κάκιστη εµπειρία. Θα µιλήσω έξω από τα δόντια, γιατί νοµίζω ότι πρέπει να λέµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους και να µην τα στρογγυλεύουµε. Περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια…» είχε πει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη της στην Σάσα Σταμάτη, κάνοντας γνωστό το περισταρικό.

Και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν αφορά µόνο τον χώρο της Ν.∆., του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, δυστυχώς, γενιές ανδρών που ανατράφηκαν θεωρώντας ότι, αν θέλουν αυτοί, πρέπει να θέλουν και αυτές.

Θα µε ρωτήσετε γιατί δεν το κατήγγειλα τότε. ∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια»  

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη της Ζέφης Δημαδάμα ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ