Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πατούλης: Απορρίμματα, παραλιακό μέτωπο, πανδημία και μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση είναι στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής

Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, το παραλιακό μέτωπο, η πανδημία και οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση είναι οι άξονες προτεραιότητας του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής όπως τις προσδιόρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξή του στο Epoli.gr

«Έχουμε δεσμευθεί ότι έως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή, και από το στάδιο των εξαγγελιών έχουμε περάσει στο στάδιο της υλοποίησης», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά ανέφερε πως «υπάρχει ανάδοχος για τη μελέτη αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, δεκάδες Δήμοι επικαιροποιούν τα τοπικά τους σχέδια, προχωρά η κατασκευή 3 νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στη Φυλή, στο Σχιστό και στο Γραμματικό, αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο των ΣΔΙΤ».

Όσον αφορά τον Φαληρικό Όρμο επισήμανε ότι η ανάπλαση της Α’ Φάσης θα ολοκληρωθεί σύντομα και στη συνεχεία θα ξεκινήσει η Β’ Φάση.

Σε ό,τι αφορά τη πρόκληση της διαχείρισης της πανδημίας, ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε όλες τις δράσεις της Περιφέρειας για στήριξη των πολιτών όπως, η σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, η δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 στο οποίο απευθύνθηκαν πάνω από 130.000 πολίτες, αλλά και η ενίσχυση μονάδων και φορέων υγείας του υπουργείου Υγείας με επικουρικό προσωπικό προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ.

Χαρακτήρισε απαραίτητη τη στελέχωση των Περιφερειών με επιπλέον προσωπικό καθώς «το τελευταίο διάστημα 150 έμπειρα στελέχη μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες», όπως ανέφερε. Υπογράμμισε την ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων με στόχο να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Κλείνοντας ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «τα επόμενα 3 χρόνια, θα είναι χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς στον πολίτη. Η Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη μεταξύ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ