Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιερρακάκης: Ο στόχος είναι το gov.gr να είναι το νέο οικοδόμημα του κράτους

Στο θέμα του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΚυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8

“Το ζήτημα των εμβολίων είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα, το οποίο διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή ως τεχνικός αρωγός αν θέλετε της μεγάλης δουλειάς του υπουργείου Υγείας, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έχουμε αναπτύξει πολλαπλές πλατφόρμες, πολλαπλούς τρόπους ώστε να μπορεί κανείς να κλείνει τα ραντεβού του για το εμβόλιο. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε για τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών και δουλεύει καλά. Τα νούμερα των καθημερινών εμβολιασμών αναρτώνται στο emvolio.gov.gr” περιέγραψε.

“Είμαστε ικανοποιημένοι ως προς το ότι βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες χώρες. Διάβαζα πχ ότι στην Καλιφόρνια υπάρχουν παράπονα των πολιτών ότι χρησιμοποιούνται τηλεφωνικά κέντρα όπου κανείς δεν μπορεί να “πιάσει” γραμμή. Αντίστοιχα δημοσιεύματα και για την Γερμανία για το κλείσιμο ραντεβού. Άρα, αυτό αν θέλετε δικαιώνει και την επιλογή να μην χρησιμοποιήσουμε τηλεφωνικά κέντρα και να χρησιμοποιήσουμε είτε ψηφιακά συστήματα είτε τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ” πρόσθεσε.

“Υπάρχουν άγνωστοι παράμετροι όπως η έγκριση των επόμενων εμβολίων από τον ΕΜΑ, αλλά η αίσθηση είναι ότι τα πράγματα θα κινήσουν ομαλά και η ταχύτητα συνεχώς θα αυξάνεται. Χθες ανακοίνωσε και ο κ. Θεμιστοκλέους κάποια συμπληρωματικά μέτρα” ανέφερε.

“Ο στόχος είναι το gov.gr να είναι το νέο οικοδόμημα του κράτους. Το κράτος να είναι ένα, να λειτουργεί ως νέα μέσα από μια απλή εφαρμογή και να διευκολύνει” υπογράμμισε.

“Στόχος είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νέων συντάξεων, που ιδανικά θα περάσει το 80%, να μπορεί να βγαίνει μέσα σε μια ημέρα και αυτό να γίνει εντός τους τρέχοντος έτους, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2021. Είναι μια δέσμευση που έχει δοθεί και εμείς ως υπουργείο να το επικουρήσουμε” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ