Διενεργήθηκαν περισσότεροι από 50 δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) στα δύο νησιά, Μαθράκι και Ερείκουσα, το σύνολο των οποίων ήταν αρνητικό.

Share:

Τα δύο εκ των τριών Διαπόντια νησιά, το Μαθράκι και την Ερείκουσα, επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διεξήγαγε δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους κατοίκους.

Ο λόγος, που δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στους Οθωνούς, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, ήταν οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ξεπερνώντας τα 6 μποφόρ.

Διενεργήθηκαν περισσότεροι από 50 δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) στα δύο νησιά, Μαθράκι και Ερείκουσα, το σύνολο των οποίων ήταν αρνητικό.

«Για πρώτη φορά βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα ακριτικά μας νησιά για ελέγχους COVID-19. Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που ζουν στο βόρειο-δυτικότερο άκρο της χώρας, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έσπευσε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει rapid test σε όλους τους κατοίκους των Διαποντίων», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς, για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να βρεθούμε και στους Οθωνούς, δεσμευόμαστε, όμως, ότι σύντομα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος δειγματοληπτικών ελέγχων στα ακριτικά μας νησιά. Το σημαντικό είναι ότι σε σύνολο περίπου 50 ελέγχων, όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ακόμα μια απόδειξη ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απ’ άκρη σ’ άκρη της, αποτελεί έναν από τους πλέον καλύτερα ελεγχόμενους προορισμούς σε ό,τι αφορά τον COVID-19. Αυτό τον έλεγχο της πανδημίας στην Περιφέρεια μας οφείλουμε να τον διατηρήσουμε στο έπακρο. Πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας, αλλά και για την προάσπιση του ονόματός μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά».

Previous Article

Έπιασαν 31 οι παραβάσεις στην Κέρκυρα.

Next Article

Πιο… κοντά στα Ιόνια Νησιά θέλει να φέρει την Κίνα η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Σχετικά Άρθρα