Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κέρκυρα: Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην συνάντηση Νίκου Δένδια – Γιάννη Κοντού.

Χτες το βράδυ, επ’ αφορμή της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας του «Μουσείου Καποδίστρια» και του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα του μουσείου στην «Κουκουριτσα», παρουσία του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Γιαννης Κοντος, είχε την ευκαιρία να έχει ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Υπουργό.

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ψήφιση του Νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, την πρωτοβουλία και υλοποίηση του οποίου είχε αποκλειστικά ο κ. Δενδιας, ένα νομοθέτημα, ως επέκταση μιας διμερούς συμφωνίας, που κάνει τη Χώρα μας μεγαλύτερη και ισχυρότερη, για το οποίο ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ τον συνεχάρη.

Επίσης τον συνεχάρη για την σπουδαία πρωτοβουλία της συνεργασίας του Υπουργείου με το «Μουσείο Καποδίστρια», που είναι μοναδικό στην Ελλάδα, κατά το έτος μάλιστα που εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, κάτι που δείχνει το διαχρονικό ενδιαφέρον του κ. Δένδια για την Κέρκυρα, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα, πολλαπλώς και κάθε στιγμή.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, τον παρακάλεσε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Κέρκυρας και στο μέλλον, δείχνοντας με τέτοιες η αντίστοιχες ενέργειες ότι συμβάλλει στην πρόοδο και ενίσχυση του γενέθλιου τόπου του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ